Gieterveen pakt overwinning in Odoorn

373

ODOORN – Nadat in de vroege ochtend het tweede elftal van vv Gieterveen al het goede voorbeeld had gegeven door een 2-1 overwinning te boeken op Nieuw Buinen 5, wist ook het vlaggenschip van de voetbalvereniging haar wedstrijd met een overwinning af te sluiten. In Odoorn werd HOC verslagen met 3 doelpunten voor en 1 tegen.

Onder het genot van een lekker zonnetje begon zelfs de wedstrijdvoorbereiding al voortvarend. Op het moment dat de geluidsinstallatie op Harm Kuiper sportpark in Odoorn wordt ingeschakeld, knallen de piratenkneiters over het veld.

Gieterveen begint dan ook goed aan de wedstrijd. Net als vorige week tegen Amboina was de ploeg in het groen lekker fel in duels en wist men elkaar goed te vinden. Al snel resulteert in een paar kleine kansjes. Jerremy Weerts krijgt een grote kans, maar wordt onderuit gehaald door de doelman van HOC. Scheidsrechter Smit besluit geen strafschop toe te kennen, maar de wedstrijd van Weerts is ten einde. Hij verlaat met een voetblessure het veld.

Toch is het Gieterveen dat het eerste scoort in deze wedstrijd. Jorg Post geeft de bal voor, de doelman van HOC grijpt maar half in en aanvaller Wilte Nijhuis staat op het juiste moment op de juiste plaats. Hij tikt binnen.
Een bijna identieke situatie een kwartier later. Nogmaals weet Nijhuis een doelpunt te maken en zo gaat Gieterveen de rust in met een comfortabele 2-0 voorsprong.

Na de rust doet HOC direct wat terug. Na 55 minuten voetballen wordt de speelbal prachtig binnen geschoten door de speler van HOC. Gieterveen blijft onder druk te staan en beleeft nog een aantal hachelijke momenten, zo haalt Rideon de Vries een bal van de lijn en weet zo een doelpunt te voorkomen.

Het spel speelt zich vooral af op de helft van Gieterveen, dat vooral met vlugge uitbraken nog een doelpunt wil forceren. Dit lijkt te gaan lukken als Laurens Trip 1-op-1 komt met de HOC doelman, maar hij mist. Vlak voor het verstrijken van de speeltijd is het alweer Wilte Nijhuis die zijn doelpunten totaal deze middag op 3 doelpunten brengt.

Volgende week mag Gieterveen 1 op bezoek bij koploper TLC in Leek. Het tweede elftal bezoekt het  Jonne Hindriks sportpark in Wedde.