Gieterveen wint eerste VeenCup

430

GIETERVEEN – Na een hele competitie te hebben geoefend stond afgelopen zaterdag de wedstrijd van het jaar op het programma voor V.V. Gieterveen. De strijd om de VeenCup is de enige kans voor de ploeg van Frederik Sihasale om dit seizoen een prijs te pakken. De tegenstander: 4e klasser V.V. Gasselternijveen.

De selecties van Gieterveen was samengesteld uit spelers van Gieterveen 1 en het A-junioren team, dat via een samenwerkingsconstructie onder de vlag van V.V. Gasselternijveen in competitieverband voetbalt. Zodoende had Sihasale maarliefst 2 doelmannen en 13 veldspelers tot zijn beschikking.

Om 19.00 uur exact was het dan zo ver. Onder het genot van een fris windje, een afwezige avondzon en een fijn regenbuitje hanteert scheidsrechter de Vries voor de eerste maal zijn fluit. De eerste kans is voor Gasselternijveen, via een gevaarlijke uitbraak komt de eerste doelpoging. Doelman Youri Pruim besluit te bal op de paal te kijken.

Na 9 minuten spelen komt Jeroen ‘Buurman’ Thijs goed door over links. De man, die het liefst linksachter, linksmid en linksbuiten tegelijk speelt laat zien dat hij dit goed kan. Hij bedient Stefan van der Veen een goede bal. Zonder na te denken schiet van der Veen binnen.

Slechts 2 minuten later, de inkt in het aantekeningenboekje van leider Mark Roossien was nog niet eens droog, krijgt Gieterveen een corner. Jordi Bakker legt de bal voor de pot en Wilte Nijhuis schiet raak. Na 11 minuten spelen staat Gieterveen, verassend op een 2-0 voorsprong.

Gieterveen gaat gewoon door en laat zien dat het uitstekend kan combineren. Toch weet ook Gasselternijveen af en toe speldenprikjes uit te delen.
Het verzet wordt gebroken als Jerremy Weerts de diepte in wordt gestuurd. Voor de pot staat Stefan van der Veen al weer klaar om zijn tweede van de avond te maken. En zo doet hij.
Dit recept bevalt goed en Wilte Nijhuis heeft de kunst goed afgekeken van Weerts. 3 minuten na de 3-0 ligt de 4-0 in het netje.

Na de rust komt Gieterveen in een iets andere formatie voor de dag. Youri Pruim staat zijn plek in het doel af aan afscheidnemend doelman Jeroen Groenhof, Twan Ramaker neemt de plek van de uitstekend spelende Ben Bitter in en Stefan van der Veen, die dan al een hattrick op zijn naam heeft, wordt onbegrijpelijk aan de kant gehaald en vervangen door debutant Floris Mentink.

Het is zaak om de voorsprong te behouden de tweede helft, de buit is nog niet binnen. Wilte Nijhuis neemt het zekere voor het onzekere maar en schiet 2 minuten na rust prachtig binnen. Onhoudbaar voor de doelman van Gasselternijveen en met recht het mooiste doelpunt van de avond.

De doelpunten waren nog niet op. Hoewel de tweede helft duidelijk van een ander niveau was als de eerste helft weet Jerremy Weerts nog 2 doelpuntjes mee te pikken. Een grote voorsprong van 7-0 staat in het notitieboekje van de scheidsrechter.

Dan is het tijd om afscheid te nemen van 2 selectieleden. Jeroen Groenhof gaat zijn carriere vervolgen bij V.V. Bareveld en zijn neef Twan Ramaker stopt vanwege zijn hopelijk aanstande carriere bij de Nederlandse krijgsmacht.
Onder luid applaus stappen ze voor de laaste maal van het veld af en worden vervangen door Youri Pruim en Ben Bitter.

Twee minuten later besluiten beide aanvoerders en arbiter er vroegtijdig een einde aan te maken. Even snel douchen en dan voor de tv de Champions League finale kijken, maar nog veel belangrijker de eerste VeenCup is prooi voor V.V. Gieterveen!

V.V. Gieterveen – V. V. Gasselternijveen           7-0 (4-0)

1-0         ‘9            Stefan van der Veen (Jeroen Thijs)
2-0         ’11          Wilte Nijhuis (Jordi Bakker)
3-0         ’27          Stefan van der Veen (Jerremy Weerts)
4-0         ’30          Stefan van der Veen (Wilte Nijhuis)
5-0         ’47          Wilte Nijhuis
6-0         ’75          Jerremy Weerts
7-0         ’77          Jerremy Weerts