Gieterveen wint in koud Beerta

372

BEERTA – Je hebt twee soorten voetballers. Mooi-weer-voetballers en voetballers waar de kou en wind geen vat op krijgt. Er zijn ook van die supporters. De mooi-weer-supporters en de supporters die er altijd zijn, supporters die in weer en wind komen kijken hoe het vlaggenschip van Gieterveen het er vanaf brengt. Supporters die met 2 graden Celsius boven het vriespunt, een stevige oostenwind en motregen naar Beerta rijden om Gieterveen te zien voetballen. Afgelopen zondag waren de supporters massaal aanwezig op het Abel van der Laan sportpark. Een snelle telling leverde zo’n 50 bekende en verkleumde gezichten op. Driewerf hulde! Ze zagen Gieterveen met 4-1 winnen van THOS.

Gieterveen liet zien dat het zelfs  voor het begin van de wedstrijd scherp was. Doelman André van Dijken zag namelijk de pupil van de week ongehinderd op hem afstormen, maar bracht met een showduik redding op de inzet van de 6-jarige. De rebound ging naast waarna de pupil beteuterd het veld verliet en scheidsrechter Hassing de wedstrijd in gang floot.
Toch laten de mannen van trainer Doldersum zien zeer scherp te zijn deze middag. Al in de tweede minuut kan Jorg Post een goede voorzet geven op spits Roel Drent. Drent jaagt de bal vol overtuiging in het doel. Het feest heeft echter geen doorgang. De assistent-scheidsrechter staat met z’n vlag omhoog en heeft buitenspel geconstateerd.

De gasten uit Gieterveen zijn constant in balbezit en proberen, op het hobbelige en gladde veld, het verweer van THOS te breken. Kansen krijgt Gieterveen genoeg in de eerste helft, maar het lijkt toch met de brilstand richting de rust te gaan. Lijkt, want op slag van rust scoort middenvelder Stefan van der Veen, met een prachtige stift, zijn eerste competitiedoelpunt dit seizoen.

Na de welkome warme thee, start de tweede helft zoals de eerste is geëindigd. Gieterveen is constant in de aanval. Wanneer THOS de bal in het bezit heeft, probeert het met de lange bal een zwak moment in de Gieterveensche verdediging te vinden.

De spanning wordt echter al snel uit de wedstrijd gehaald. Zo’n 8 minuten na rust (60 + 8 = 68-15 + 3 onthouden = 53e minuut) is het weer Stefan van der Veen die het net weet te vinden, op aangeven van Jerremy Weerts schiet hij hard binnen. Nog geen minuut later ligt de bal wederom in het net. Een splijtende pass van Jeroen Thijs zet Jerremy Weerts vrij voor het doel. Hij faalt niet en gooit de wedstrijd op slot.

De eer voor THOS wordt gered in de 58ste minuut wanneer de aanvaller vanuit de draai laag en hard inschiet. Gieterveen is niet van de kaart gebracht door deze tegenslag. Roel Drent krijgt nog een grote kans, maar zijn inzet gaat via de paal tegen de lat en weer tegen de paal, maar niet in het doel. Stefan van der Veen heeft de derde van de middag op z’n hoofd, maar zijn kopbal-zweefduik-MichaelDeLeeuw-imitatie is niet succesvol.

Invaller Jordi Bakker, net in het veld gekomen voor Jerremy Weerts, weet in de slotminuten nog wel te scoren, na een knappe actie van Rideon de Vries. Het slot van de wedstrijd is niet spannend, de overwinning komt geen seconde in gevaar, maar toch is iedereen opgelucht als de scheidsrechter voor de laatste keer deze middag fluit. Op naar de warme kachel!

[table “” not found /]

Gieterveen: Andre van Dijken; Floris Mentink, Kevin Meering, Maarten Mulder, Wilte Nijhuis; Stefan van der Veen, Bert Kupers, Jeroen Thijs; Jorg Post (’85 Ben Bitter), Roel Drent (’75 Rideon de Vries), Jerremy Weerts (’80 Jordi Bakker).

Aankomend weekend komt Drieborg op bezoek in Gieterveen. Drieborg staat momenteel op de voorlaatste plaats met 4 punten uit 11 duels. Aanvang: 14:00 uur.
Het tweede elftal speelt ’s ochtends om 10:00 uur in en tegen Gasselternijveen.