Gieterveen wint in slotseconden van SPW

347

STADSKANAAL – Het eerste elftal van voetbalvereniging Gieterveen had tot afgelopen zondag slechts 3 punten bij elkaar gesprokkeld. Enkel Wedde werd aan de zegekar gebonden, terwijl van Westerwolde, BNC en Sellingen werd verloren. Voor de vijfde speelronde van de nog jonge competitie stond de uitwedstrijd tegen SPW (Stadskanaal PekelderWeg) op het programma. Deze wist Gieterveen te winnen. In de laatste 20 minuten van de wedstrijd werd een 2-0 achterstand omgezet in een verdiende 2-3 overwinning.

Gieterveen liet vanaf het eerste fluitsignaal zien dat het naar Stadskanaal was gekomen om de drie punten mee naar huis te nemen. Het meeste balbezit was voor de groenen en dat leverde van tijd tot tijd gevaarlijke situaties op voor het doel van SPW.
Zo kopten Stefan van der Veen en Niek Drent op de lat. Dezelfde Drent had even later de openingstreffer op de slof, maar zag zijn schuivertje net langs de verkeerde kant van de paal gaan.

Eigen doelpunt
Het speelveld was spekglad deze middag, waardoor er her en der glij partijen waren. Zo ook in de 37ste minuut van de wedstrijd wanneer SPW een van haar spaarzame aanvallen inzet. Door een glijpartij van rechtsachter Floris Mentink, kan de links buiten van de ploeg in het blauw voorzetten. Gieterveen verdediger Maarten Mulder werkt de wedstrijdbal per abuis achter eigen doelman.

Een knullige 1-0 achterstand is ook gelijk de ruststand.

Penalty
Na de rust is het spel eigenlijk van hetzelfde als dat van de eerste helft. Gieterveen is veel aan de bal, wanneer SPW de bal heeft wordt trainer-speler Henry Meijerman met een lange bal opgezocht, om zo voor de voortzetting te zorgen.

In de 69ste minuut van de wedstrijd wordt Meijerman onderuit gehaald in het strafschopgebied. Scheidsrechter Hanning wijst resoluut naar de stip. Doelman van Dijken stopt de strafschop en verwerkt de inzet tot een corner. De teleurstelling bij Gieterveen is groot als de corner vervolgens knap ingekopt wordt en SPW zo op een 2-0 voorsprong komt.

Comeback
In de wetenschap dat er goed wordt gevoetbald besluiten de groenhemden meer druk naar voren te zetten. SPW komt eigenlijk niet meer onder de druk vandaan. In de 74ste minuut resulteert dit in een doelpunt. Aanvaller Niek Drent wordt in de dekking aangespeeld, draait knap bij z’n mandekker weg en schiet hard binnen.

Drie minuten na de aansluitingstreffer krijgt Gieterveen een vrije bal op zo’n 20 meter van het doel. Maarten Mulder gaat achter de bal staan. De doelman van SPW heeft geen antwoord op z’n inzet en de gelijkmaker staat op het scorebord.

Gieterveen blijft vol op de aanval spelen, wat geheel terecht is gezien het voetballend overwicht. Zo’n 5 minuten voor het einde van de wedstrijd heeft Gieterveen recht op een strafschop wanneer een verdediger in het blauw, een handsbal maakt in het strafschopgebied. De arbiter fluit ook degelijk, echter kent hij geen strafschop toe, maar een blessurebehandeling om een gewonde speler te verzorgen.
Een beslissing die zowel de thuisploeg als de gasten de wenkbrauwen doet fronsen.

Het zijn spannende en hectische slotminuten en de wedstrijd lijkt 2 minuten voor het einde dan toch te worden beslist als Bert Kupers alleen voor de keeper opduikt. Hij schiet de bal echter op de, goed keepende, doelman.

In de tegenaanval ziet SPW plots veel ruimte in de verdediging van Gieterveen en besluit met de laatste krachten het doel van Gieterveen nog eenmaal onder vuur te nemen. De inzet van de blauwen noopt van Dijken tot een wereldse redding, de doelman houdt hiermee Gieterveen op de been.

In de blessuretijd valt dan eindelijk de beslissing. Jorg Post besluit de voorzet op de rand van het 16 meter gebied te leggen. In de vlucht van de bal probeert Maarten Mulder nog een omhaal, maar gelukkig mist hij. De bal komt zo in de voeten van laatste man Kevin Meering. Met een schitterende boogbal verschalkt hij de doelman en maakt de comeback af.
Met een 2-3 overwinning, 3 punten en een goede pot voetballen keert Gieterveen huiswaarts.

SPW – Gieterveen 2-3 (1-0)

’37     1-0
’69     2-0
’74     2-1     Niek Drent
’77     2-2     Maarten Mulder
’90    2-3     Kevin Meering

Gieterveen: Andre van Dijken; Floris Mentink, Kevin Meering, Maaten Mulder, Jeroen Thijs; Stefan van der Veen, Bert Kupers, Jordi Bakker; Roel Drent (’69 Laurens Trip), Niek Drent (’80 Rideon de Vries), Jorg Post.

Aankomende zondag, 12 oktober, komen de Oldambster Boys op bezoek op Sportpark de Hoogkaamp in Gieterveen. De wedstrijd beging om 14:00 uur.
’s Ochtends wordt in Gieten de wedstrijd tussen Gieten 4 en Gieterveen 2 gespeeld. De wedstrijd begint om 10:00 uur.