Gieterveen zet goede stap richting knock-out fase KNVB beker

338

GIETERVEEN – Gieterveen 1 heeft de doordeweekse bekerwedstrijd met 3-1 gewonnen van de Weiteveense Boys uit Weiteveen. Door deze overwinning zetten de groenhemden een goede stap in de richting van de eerste knock-out ronde in de KNVB beker.

Met een verrassende opstelling kwam Gieterveen het veld op. Ten opzichte van de eerste bekerwedstrijd was het centrale verdedigings-duo vervangen. Jordi Bakker speelde op een voor hem onbekende plek als laatste man. Naast hem staat de boomlange Rideon de Vries opgesteld als voorstopper. Op de back posities staan Hans Mulder en Ben Bitter. Op het middenveld spelen Stefan van der Veen, Bert Kupers en, de van origine linksbuiten, Jorg Post. De aanval wordt gevormd door Wilte Nijhuis, Laurens Trip en de in vorm zijnde Jerremy Weerts.

De verrassende opstelling geeft aan dat trainer Sihasale nog twijfelt over zijn basis elf en opties uittest. Zodra de competitie begint moet er een team staan.

Gieterveen begint erg slecht aan de wedstrijd. Bij de eerste hoge bal komt doelman van Dijken uit z’n doel maar mist volledig. Na slechts 50 seconden spelen ligt het stuk leer in het doel. Er is dan nog ruim 89 minuten, 5350 seconden om de achterstand om te zetten.

Gieterveen laat zich duidelijk niet van de kaart brengen. Met veel rust wordt de bal in de ploeg gehouden. Lekker tikken op het middenveld. Bakker en de Vries bieden zich ook keer op keer aan om voor de gemakkelijke oplossing te zoeken.

Daar waar het kan worden de spitsen gezocht. Zo ook in de 39ste minuut als Jerremy Weerts wordt weggestuurd. Hij omspeelt de doelman van Weiteveen, maar komt daarbij wel erg scherp voor het doel te staan. Daarom besluit hij nogmaals de doelman te omspelen om zichzelf zo een niet te missen kans te gunnen.

Dit is ook de ruststand van deze spannende pot, waar de beide zijden goed aan elkaar gewaagd zijn.

In de rust staat Laurens Trip zijn plaats af aan Jeroen Thijs, die op zijn favoriete plek, links voor in de aanval, mag spelen. Doelpunten en voorzetten verwacht.

Al snel na rust weet Gieterveen te scoren, hoewel Thijs daar niet bij betrokken is. Het is centrale verdediger de Vries die goed doorzet en met een scherpe pass Jerremy Weerts volledig vrij voor de doelman zet. Net als de vorige keer is het afwerken een koud kunstje.

Nog geen 5 minuten later vergroot Gieterveen zijn voorsprong tot 3-1 als Jerremy Weerts in het strafschop gebied van de tegenstander onderuit wordt gehaald. Jorg Post eist de bal op en schiet keihard in de rechter hoek naast de doelman.

Direct besluit Sihasale meer verdedigende kwaliteiten in de ploeg te brengen. Kupers gaat naar de kant en Maarten Mulder komt het veld in. Hij mag tot zijn groot genoegen op het middenveld spelen.

Ruim een half uur voor het einde komt Niek Drent in het veld voor de moe gestreden Rideon de Vries.

Gieterveen weet de wedstrijd rustig uit te spelen en de overwinning komt feitelijk niet meer in gevaar. Het uitspelen van de wedstrijd wel als 2 minuten voor het einde van de wedstrijd de lichtinstallatie het begeeft.

V.V. Gieterveen – Weiteveense Boys  3-1 (1-1)

0-1       ‘1
1-1       ’39       Jerremy Weerts
2-1       ’47       Jerremy Weerts (Rideon de Vries)
3-1       ’51       Jorg Post (penalty)

V.V. Gieterveen;

Andre van Dijken; Hans Mulder, Jordi Bakker, Rideon de Vries (’60 Niek Drent), Ben Bitter; Bert Kupers (’50 Maarten Mulder), Stefan van der Veen, Jorg Post; Wilte Nijhuis , Jerremy Weerts, Laurens Trip (’46 Jeroen Thijs).

Aankomende zondag speelt Gieterveen alweer zijn derde wedstrijd in de voorronde om de beker. Een gelijkspel tegen Wedde is genoeg om de eerste knock-out ronde te bereiken. De wedstrijd wordt gespeeld op het Jonne Hindriks Sportpark in Wedde. Aanvang 14:30 uur.