Gieterveensche vrouwen kunnen goede seizoensstart geen gevolg geven

493

BUINERVEEN – Het damesteam van vv Gieterveen speelt dit jaar in de KNVB 7×7 competitie voor vrouwen op de vrijdagavond. Een concept van de KNVB voor ploegen die wel in competitie verband willen uitkomen, maar niet een 11-tal op de been kunnen brengen. De ploegen, vijf in totaal, spelen in een toernooi vorm. In totaal zijn er vijf speeldata waarbij elke team telkens twee tegenstanders treft.

Gieterveen begon de reeks goed door op eigen grond Buinerveen en SGO met 9-0 te verslaan. Het kon dus als koploper richting Buinerveen waar de tweede ronde gespeeld werd. Op het programma stonden wedstrijden tegen mede koploper Pekelder Boys en nummer drie, Rolder Boys.

De redactie van Gieterveen.com ging eens een kijkje nemen.

Gieterveen – Rolder Boys
Al om 19:00 uur stond de eerste wedstrijd op het programma, toen de vliegende reporter om 19:05 uur langs de zijlijn stond, had Rolder Boys al één in het netje achter doelvrouw Marjolein Popken liggen. Een bittere pil, echter pakten de dames het goed op en lieten bij tijd en wijlen goed en flitsend positiespel zien. Hierin is duidelijk de hand van trainer Jimmy Myers zichtbaar.

De omschakeling van het grote veld naar het pupillen veldje is bij een aantal spelers als vanzelf gegaan. Rianne Bakker is echter een uitzondering hierop. Zij moet nog duidelijk wennen aan het kleine doel en schiet tijdens de wedstrijd, die een half uur duurt, tot 3 maal toe over.

Rolder Boys weet halverwege de wedstrijd de score wel uit te breiden. Uit een snelle counter, mist Jessica Bakker de interceptie. Daardoor komt de spits uit Rolde 1-op-1 voor doelvrouw Popken. De aanvalster laat zien stalen zenuwen te hebben en rondt koelbloedig af in de linker onder hoek.

Gieterveen krijgt nog wel kansen, zo mag Dorien Ketelaar nog een aantal keer gevaarlijk op doel schieten. Het geloof in een goed resultaat komt pas echt terug op het moment dat Jessica Bakker tegen weet te scoren en de tussenstand op 2-1 zet.

Het aanvallende spel lijkt tegen het einde van de wedstrijd beloond te worden. De laatste man van de Rolder Boys moet aan de noodrem trekken in het strafschopgebied. Janniek van Klinken legt aan, maar benut de penalty helaas niet. Dit is het laatste echte wapenfeit deze wedstrijd, de wedstrijd gaat verloren met 2 doelpunten tegen en 1 voor.

2014-09-26 19.32.35

Slechts vijf minuten later staat de wedstrijd tegen de Pekelder Boys weer op het programma. Voor de toeschouwers is er dus nog even tijd om een bakje koffie te halen in de kantine. Trainer Jimi Myers en leider Jan Postema moeten vol aan de bak om de dames op te peppen.

Pekelder Boys – Gieterveen
Dat is aardig gelukt, want Gieterveen begint sterk aan de wedstrijd. Na slechts 5 minuten spelen krijgt het dan ook een grote kans. Een sterke actie van Rianne, Dorien en Janniek eindigt op de paal. Het team laat veel individuele klasse zien en kiest veelvuldig de aanval.

Zo ook in de achtste minuut als Rianne Bakker weer gevaarlijk doorkomt. Ze legt de bal echter achter Dorien Ketelaar, waardoor een schot op doel onmogelijk blijkt.

2014-09-26 20.05.01
De wedstrijd lijkt als een nachtkaars uit te gaan. Grote kansen zijn niet meer te noteren en beide teams zijn aardig aan elkaar gewaagd. Juist op het moment dat het wat saai begint te worden, doorbreekt het team uit Pekela de ban. Volkomen onverwacht komt opeens de 1-0 uit de lucht vallen. Erg vervelend zo’n 5 minuten voor het einde van de wedstrijd, maar in voetbal is niets onmogelijk.

Gieterveen probeert wel, maar komt van de koude kermis thuis. Het blijkt moeilijk om de verdediging van de Pekelder Boys te verslaan. Pekelder Boys weten de score nog wel uit te breiden. Het Gieterveensche doel wordt hard onder vuur genomen door een ziedend schot. Doelvrouw Popken kan de bal amper hebben gezien, het gerucht gaat dat ze hem alleen gehoord heeft.

De wedstrijd gaat verloren met 2-0 en het is duidelijk dat Gieterveen de goede competitiestart geen voortzetting kan geven. Voor de speelsters, maar ook voor de meegereisde supporters een iets wat teleurstellend resultaat, zo werd tijdens de uren durende nabeschouwing in het dorpscafé duidelijk.