GIETERVEEN – Net als andere jaren was ook dit jaar de traditionele hemelvaartsmarkt gepland 10 dagen voor het pinksterfeest, oftewel Hemelvaartsdag  Mede door ideale weersomstandigheden werd de hemelvaartsmarkt 2013 goed bezocht. Een geschat aantal van 14728 mensen liepen, slenterden en vermaakten zich in de straten van Gieterveen.

Om 6 uur in de ochtend staan de eerste parkeerhulpen al op de speelweide en bij de tennisbaan om de echte vroege vogels, de koopjesjagers,  een goede parkeerplek te geven. Deze mensen zijn met name geïnteresseerd in de vlooienmarkt, dat een groot gedeelte van de markt bestrijkt.
Vanaf de marktingang bij de speelweide tot aan de Broek is de vlooienmarkt gesitueerd. Opvallend is dat geen enkele plek onbenut is gelaten, doorgewinterde markthandelaars als plaatselijke gelukszoekers hebben naast elkander een plek gevonden.

Dat het tegen een uur of 10 goed druk begint te worden is ook te merken op de parkeerplaatsen. De auto’s komen in drommen tegelijk en het is voor het parkeerpersoneel af en toe echt aanpoten.

De braderie onthult vele nieuwe onmisbare goederen. Het moge duidelijk zijn. Eén demonstratie van de revolutionaire spons en zeem in één maakt duidelijk dat het een must is om dit goed te kopen. Streeploze ramen in minder dan 10 seconden dat klinkt menigeen goed in de oren. Zeker met moederdag in aantocht!
En wat dacht u van de 5-sterren pan met een keramische beschermlaag, beschermhoesjes voor de iPhone, iPad en de iPod waren er ook in grote getale te vinden.

Honger hoef je niet te lijden op hemelvaartsmarkt in Gieterveen. Er is voor ieder wat wils behalve voor Lilian, die had liever poffertjes.
Toch kan de maag gevuld worden met hamburgers, halve kippen, hele kippen, kippenpootjes, patat, vis, broodje varken, stroopwafels en ijs. Het enige wat mist op een evenement als dit is een goede döner kebab tent.

Bij het sluiten van de markt is het tijd om de balans op te maken. Dit kan prima bij de kerk waar een heerlijke pan soep en een koud flesje bier stond te wachten op de mensen die hebben meegeholpen met het parkeren. Iedereen was het er wel overeen. Het was prachtig weer en erg druk! We kunnen er tevreden over zijn.

Tevreden kunnen we ook zijn over de digitale aandacht van Gieterveen tijdens de hemelvaartsmarkt. Er zijn 48 tweets verstuurd met daarin een directe link naar Gieterveen en/of markt. Dit is beduidend meer dan het gemiddelde aantal van 2 tweets over Gieterveen in één week.

Ook de huiswebsite van Gieterveen, gieterveen.com, deed het goed onder de aandacht. Maar liefst 295 unieke bezoekers namen een kijkje op het digitale dorpshuis. Een bezoekersrecord sinds de heropening van de website januari 2013.

Tot slot nog een oproep;
Heeft u foto’s van de hemelvaartsmarkt 2013 en wilt u deze delen? Mail deze dan naar mailbox@gieterveen.com en we zullen ze onder dit artikel plaatsen!