Informatieavond bewonersplatform

450

Afgelopen week viel bij een ieder onderstaande brief op de deurmat. In deze brief wordt gesproken over OAR (Omgevings Advies Raad) en een bewonersplatform.
Om een klein beetje meer helderheid te geven over deze brief en een ieder nogmaals uit te nodigen is dit artikel.

De zogenoemde OAR is een raad waarvan van elk dorp twee afgevaardigden dienen toe te treden, een persoon van windNEE, Dhr Rietveld (Nederlandse Vereniging Omwonenden Windtrubines) de initiatiefnemers en een onafhankelijke voorzitter. Deze OAR gaat buiten de wettelijke vergoedingen welke uitgekeerd dient te worden door de initiatiefnemers, kijken welke afspraken er nog meer gemaakt moeten worden. Denk hierbij aan; wanneer gaan de windmolens uit, wat wordt gezien als geluidsoverlast en wellicht zelfs onderhandelen over de minimale wettelijke vergoeding. Al met al is deze raad er voor het dorp om een zo goed mogelijk afspraken pakket samen te stellen.

Makkelijk gesteld zijn de afgevaardigden van het dorp, in samenspraak met het dorp de ONDERHANDELAARS.

Dan hebben we het bewonersplatform. Deze bestaat uit afgevaardigden van het dorp. Samen met de dorpen, Nieuwediep, Gasselternijveen en Gasselternijveenschemond dient uiteindelijk de pot verdeeld te worden. Hoe dit er uit gaat zien bespreekt deze commissie.  Tevens zien zij toe op het juist besteden van het geld en het naleven van de regels conform afspraak welke gemaakt zijn door de OAR.

Het bewonersplatform zijn simpel gezegd de BESTEDERS.

Een ieder is welkom op 14 februari om 19:00 uur in dorpshuis Oes Hoes, Bonnerveen 7 Gieterveen om zich te laten informeren.