drents-museum-0114
Het fleurige gazon voor het Drents Museum te Assen.
De huidige status van de bloemrijke berm.
De huidige status van de bloemrijke berm.

Hoewel de lente astronomisch gezien nog niet is begonnen hebben we al een aantal mooi dagen achter de rug dit jaar. Een extra vrolijkheid aan deze tijd van het jaar zijn de kleine bloemen als narcissen, krokussen en blauwe druifjes die tussen de graslanden en langs duingebieden onze wereld kleur geven.Hoewel dit op veel plekken in ons kikkerlandje wel het geval is, is dit bij de poort van ons dorp absoluut niet het geval. De “bloemrijke berm” op de Hilte, zoals deze in ieder geval met enkele borden staat aangegeven, heeft meer weg van een boomloze steppe.

Het initiatief van de gemeente AA en Hunze is een aantal jaar geleden, met alle goede wil van dien, aangelegd. Helaas bleken de ingezaaide bloemzaden anders te besluiten en kwam er de laatste jaren niet  meer boven de grond dan een paar paardenbloemen en brandnetels.

Nadat de redactie, een tijd geleden, al een aantal reacties binnen had gekregen op een foto van de “bloemrijke berm”. Is het nu toch ook zelf tot de conclusie gekomen dat deze troosteloze berm niet synoniem staat voor het warme welkom wat wij een ieder willen geven die ons mooie dorp binnen rijdt. Daarom is het idee gegroeid hier maar eens actie op te ondernemen. In plaats van direct naar de gemeente te wijzen steken wij de hand in eigen boezem. Wat zou het mooi zijn om deze bloemrijke berm toch nog tot een succes te maken en hoe eenvoudig kunnen we dit doen door het stuk grond simpelweg vol met bloembollen te stoppen. Elk jaar weer, rond deze tijd van het jaar zal het een explosie van kleur zijn. Maar hoe kom je aan die bloembollen …. ?!

Sorry, er zijn geen polls op dit moment.

Wordt vervolgd …

Geef een reactie