Sfeer impressie tijdens oliebollen bakken @joke's kookparadijs
Sfeer impressie tijdens oliebollen bakken @joke’s kookparadijs

Oudejaarsdag startte guur, winderig maar droog. Ondanks dat zochten vele Gietervener’s toch weer een plaatsje inhetdorp om het traditionele carbidschieten uit te oefenen. Door een aantal was er rekening gehouden met een slecht weer scenario. Zo was er op de voormalige paasvuur-locatie een evenemententerrein ingericht. Compleet met tent, bar, muziek en toiletvoorziening. De heren die op het veldje aan de Broek-Meertensweg waren neergestreken hadden met een kleine partytent en wat koek & zopie minder uitgebreid uitgepakt. Maar ook hier was het prima vertoeven.

Bij een traditioneel feest als oud & nieuw hoort een oer traditioneel hapje: de oliebol! Deze werd door velen in Gieterveen weer gebakken. Ook Joke (bekend van o.a. Joke’s kookparadijs) heeft deze middag een aanzienlijke groep jongeren voorzien van een fatsoenlijke bodem. Voor de inwoners die minder creatief in de keuken waren maar toch zin hadden in een oliebol kon bij de kerk tegen een kleine vergoeding een zakje worden gekocht.

 

De jaarwisseling zelf is ook rustig en gebroederlijk verlopen. Rond 12 uur werd de recessie even vergeten er werd er voor een klein kapitaal aan vuurwerk de lucht in geschoten. Net als in andere delen van Nederland was ook het siervuurwerk in Gieterveen van grote schoonheid. Doordat de weergoden ons niet goed gezind waren was het al snel rustig op straat.

Nu de feestdagen achter de rug zijn , de eerste goede voornemens alweer zijn verbroken en er hard wordt gewerkt om die vervelende kerstkilo’s eraf te krijgen wil de redactie van Gieterveen.com iedere inwoner alsnog een gelukkig nieuwjaar en het beste wensen voor 2013.

 

 

One thought on “Jaarwisseling rustig verlopen

Geef een reactie