Jeu de Boules-vereniging ‘ de Uithoek’

831

2016 was voor ‘de Uithoek’ een mooi jaar. Drie toernooien, met o.a. spelers uit Groningen en Oost Drenthe, brachten gemiddeld zo’n zestig mensen naar Gieterveen. Het waren mooie toernooien. Het spelniveau van de Gieterveners was door stevige trainingen behoorlijk verhoogd. Dat liet zich ook zien in de resultaten in Gieterveen, maar ook op de banen elders. We hopen dan ook de opgaande lijn verder door te zetten. Door verhuizing en bijvoorbeeld door hoge leeftijd kregen wij te maken met opzeggingen. Jenny Roest uit Ermerzand was een steunpilaar bij onze toernooien. Maar zij werd ziek en meldde ons haar werkzaamheden te moeten staken.
Onze voorzitter en penningmeester Jan Koops stierf op 1 maart j.l..
Op de jaarvergadering van 28 april stond dan ook de vraag voorop: willen we verder, kunnen we verder?
Conclusie: we gaan door!
Als nieuw bestuur werd gekozen: Roelf Stoel – voorzitter, Henk Stam – penningmeester, Diena Pepping – secretaris, Jannes van Rossum en Frank Huisman – leden.
Voor zover we dat konden vooruitzien is de wil en de man-/vrouwkracht aanwezig om net zo door te gaan.
Bovendien willen we weer een dorpsavond organiseren. Een avond voor alle belangstellenden die een keer kennis willen maken met jeu de boules. Dat deden we eerder in verband met de ‘sport en spel week’. Nu doen we het zonder breder verband. We hebben mooie banen en een goede kantine.
U hoort nog van ons.
De speeluren zijn vastgesteld op dinsdagmiddag – aanvang 1.30 uur, woensadgavond – aanvang 19.00 uur, en op zaterdagmiddag – aanvang 1.30 uur.
U bent altijd welkom om eens te komen kijken en het spel eens te proberen.

Er is maar één schrede tussen gezellige Boules-banen en een loze kale grindvlakte. Wij hopen nog jaren dat eerste in Gieterveen te kunnen hebben.

R. Stoel.

Read the latest car news and check out newest photos, articles, and more from the Car and Driver Blog.