Een moeilijke dag, woensdag 15 juli voor de leden van de “Úithoek”.
’s Morgens om elf uur waren we met velen samen gekomen om afscheid te nemen van Harm Huiting. Harm was een zeer geliefd lid van onze vereniging. Hij hield niet van grote toernooien maar des te meer van de spelmiddagen in Gieterveen. Behalve dat hij een goede speler was, met een krachtige zuivere worp die ineens de perspectieven van een partij volkomen op zijn kop kon zetten, was Harm ook iemand die veel gezelligheid en saamhorigheid om zich heen schiep. Het bericht van zijn plotselinge overlijden was een diepe schok.

100_2428
De regenjas spreekt boekdelen……..
Het afscheid in de Boskamp in Assen was indrukwekkend.
Met die indrukken moesten wij ons om 13 uur melden op de grote brink in Annen, omdat we ons hadden opgegeven voor de vijfkamp tijdens het Oostermoerfeest.

Annen beschouwt zichzelf als het mooiste dorp van Drenthe, maar is echter niet in staat een Jeu de Boules-vereniging in stand te houden. Ze hebben het wel geprobeerd maar het bleef bij vier leden. Door in de vijfkamp een Jeu de Boules-toernooi te organiseren, dacht men wellicht het enthousiasme voor het spel ook in Annen te kunnen vergroten. Maar helaas de weergoden werkten niet mee, regen, regen en nog eens regen. De deelnemers lieten zich daardoor niet afschrikken, maar de publieke belangstelling was zeer gering.

100_2424
Jan Smit tracht de kansen nog te keren
Een bijzonderheid waren de banen. Die waren afgekalkt in het gras van de brink. Gras is niet het meest prettige voor een jeu de bouler, maar daardoor kon men alles op die brink houden. En het komt bij alle sporten voor dat de speler na een mislukte aktie de schuld legt bij het veld of de baan, of……, maar niet bij zichzelf. Dat gebeurde daar ook.
Helaas waren de resultaten niet goed voor de Gieterveense equipe. Wel wist het duo Margriet van Rossum en Gerard Kramer alle vier partijen te winnen, maar het duo Jan Smit en Roelf Stoel verloren drie van de vier partijen. Wel nipte verliezen, maar de punten ben je kwijt.
En Gieterveen was samengevoegd met Gieten, maar het duo S. Dijkstra en M. van de Broecke konden het verschil niet meer maken.
Uiteindelijk was het resultaat:
1: Gasselte, 2:Annen (opmerkelijk voor een dorp zonder eigen vereniging). 3: Zuidlaren, 4: Gieterveen, 5: Borger.

R. Stoel.