Kampioenschap jeu de boules Gemeente Aa en Hunze 2019

680

Zaterdag 18 mei was het zover. Een open jeu de boules toernooi om het Kampioenschap van de Gemeente Aa en Hunze.
Organiserende vereniging De Uithoek te Gieterveen had er de handen vol aan.
Een deelnemersveld van 32 teams van 2 personen uit alle windstreken betekende voor de vrijwilligers van De Uithoek “alle hens aan dek” .
Zowel Riet van Kesteren als Ties Slagter uit Uithuizermeeden, de kampioenen van 2018, waren aanwezig om hun titel te verdedigen.
Een sterk deelnemersveld zorgde voor een spannende strijd tot het einde toe.
Aan het eind van de 3e ronde waren de verschillen in punten tussen de teams uit Assen, Schoonoord en Nieuw Weerdinge minimaal.
Ook de teams uit Borger, Hoogezand en Ermerzand konden eventueel nog aanspraak maken op de titel.
De teams waren dermate aan elkaar gewaagd dat de 4e ronde de doorslag moest geven.
Uiteindelijk met 1 punt verschil is het team uit Schoonoord bestaande uit de heren Rein Lycklema en Hans van der Klis er in geslaagd om de nieuwe kampioenen van de Gemeente Aa en Hunze te worden met een puntenaantal van 39. Op de voet gevolgd door het team uit Assen met de heren Jan Dammer en Theo Linders met 38 punten. Ook het team uit Nieuw Weerdinge met Henk Bolk en Jan Mulder behaalden dit aantal echter zij hadden de eerste wedstrijd minder punten en daardoor gingen zij er met de 3e plaats vandoor.
De prijswinnaars mochten een weerstation in ontvangst nemen met een slagerskadobon.
De dames Truus Kremer en Coby Ros uit Hoogezand mochten de “pluum” ontvangen, de aanmoedigingsprijs die de vereniging elk jaar beschikbaar stelt.
De deelnemende teams uit Gieterveen hadden deze keer geen antwoord op het boules geweld van de andere teams. Jan Smit en Jannie Poelman eindigden op een verdienstelijke 12e plaats. Magriet van Rossum en Hillie Friderichs op de 28e plaats en de nieuwelingen Harry Alserda en Riet van Rijswijk op een 29e plek.
Om 16:00 uur keerden de deelnemers huiswaarts en kon De Uithoek terugkijken op een wederom geslaagd toernooi.