De NPK en het kleine kerkje in Gieterveen organiseerden op 14 december j.l. een kerstmarkt waarbij beide locaties met elkaar verbonden zijn met een lichtjesroute. Helaas kwam van dat laatste niet veel terecht door het slechte weer.

In de kerk troffen we diverse kraampjes aan met daarin (handgemaakte) cadeau’s, streekproducten en traditioneel gebakken kniepertjes.  Tevens kon er genoten worden van een warme drank.
Wil je zelf kniepertjes bakken? Hier vind je het recept.

Overzicht foto van NPK waarin de kerstmarkt gehouden werd.

 

De (uitgewaaide) theelichtjes volgend kwamen we bij het kleine kerkje aan. In het kleine kerkje waren tevens streekproducten, handwerken en kon men ook genieten van een warme drank en “zelfgemaakt gebak aangepast aan het seizoen” aldus Marianne Stegeman van“Theeschenkerij de Blauwe Heksenketel”.
Door Opus sierraden uit Assen werden verschillende creaties van zilverklei tentoongesteld. Zilverklei is fijn zilverpoeder met een organisch bindmiddel en water. Hierdoor is het net zo als gewone klei te hanteren. Opus sierraden geeft ook workshops in de atelier of op locatie.

Voor de kinderen was er de mogelijkheid om van rijgpinda’s  een ketting te maken voor de vogels.

Indy rijgt een ketting voor de vogels.

De Blauwe Bessen boerderij uit Gasselterboerveen bezette een kraam met daarin diverse “landelijke producten”. ’s Winters wanneer er geen bessen groeien verkopen ze bijvoorbeeld bessen op sap, jam of bessensap. Bessensap is overheerlijk en ook nog gezond.
Na een kopje overheerlijke thee te hebben genuttigd keken we terug op een geslaagde intieme kerstmarkt.