Tijdens het WK voetbal dat in Brazilië gespeeld wordt, zal via dit artikel dagelijks een update geplaatst worden met onder andere de stand in de Gieterveen.com WK-pool.


Maandag 14 juli 2014 – Youri Pruim winaar Gieterveen.com WK-pool

Na 4 spannende weken is nu eindelijk de winnaar van de Gieterveen.com WK-pool bekend. Hij voorspelde dat Duitsland wereldkampioen zal worden en zat de gehele campagne in de top van het klassement. Zijn naam: Youri Pruim. Hij wint hiermee de hoofdprijs van €50,-.

De overige prijswinaars:
2e plaats – Hindrik Roossien (€32,-)
3e plaats – Mark Roossien (€20,-)
4e plaats – Laurens Trip (€16,-)
5e plaats – Sjors Doeve (€8,-)

De Gieterveen.com sticker, de prijs voor diegene helemaal onderaan het klassement, is prooi geworden voor Jan Warmink. Naast de sticker mag hij het gratis nog een keer proberen bij de Gieterveen.com EK 2016 pool.

De volledige uitslag is hier terug te vinden.

De redactie zal spoedig een afspraak maken met de prijswinnaars.

Namens de gehele redactie van Gieterveen.com; bedankt voor het meespelen en wij hopen dat jullie bij het EK in 2016 weer meedoen.


 

Donderdag 10 juli 2014 – Zo dicht bij!

Helaas. Het is het Nederlandse elftal niet gelukt om zich te plaatsen voor de eindstrijd van het mondiale voetbaltoernooi. In de penaltyserie bleek Argentinië te sterk. Misschien maar beter ook. Nu mogen ‘we’ lekker een potje ballen tegen de droevige Brazilianen. Anders hadden de koele, indrukwekkende Duitsers op het menu gestaan. Het Duitsland van Joachiem Loew dat Brazilië met 7-1, met schaamrood op de kaken, van het veld lieten lopen.

Ranglijst nog erg spannend. Youri Pruim, Hindrik Roossien en Sjors Doeve maken de dienst uit.


Dinsdag 8 juli 2014 – Brazilië – Duitsland, Nederland – Argentinië 

Ik ben weer in het land der levenden. Na een mooi weekend in België, alwaar ik het Nederlands elftal heb zien winnen en de Belgische Rode Duivels heb zien verliezen, is het tijd voor een korte Gieterveen.com WK-pool update.

Alle kwartfinales zijn verwerkt en dit maakt de volgende ranglijst. Youri Pruim blijft aan kop, op de voet gevolgd door Hindrik Roossien, Sjors Doeve en  Jasper Koopman.

Vanavond kunnen er veel punten gescoord worden aangezien veel deelnemers de wedstrijd Brazilië – Duitsland goed hebben voorspeld. Tjakko Piening, Geert Wigchering, Youri Pruim, Jacob Haandrikman, Stefan van der Veen, Sjors Doeve, Hans Mulder, Kevin Meering, Thijs Piening, Joran Haandrikman, Laurens Trip, Jasper Koopman, Hindrik Roossien, Mark Roossien, Lars Koops, Maarten Mulder, Janine Sloots en Geralda Bazuin maken allemaal kans op de 10 bonus punten. Dit kan het klassement gaan opschudden. We zullen het meemaken vanavond.


Donderdag 3 juli 2014 – Youri Pruim aan kop bij ingaan kwartfinale

De 1/8ste finales zijn geweest. Argentinië en België completeren de laatste acht. Youri Pruim staat aan kop in het klassement. Uw organisator gaat nu 6 hectoliter Belgisch bier opdrinken. Dat is meer dan dat hij op kan. Volgende update is maandag.


Dinsdag 1 juli 2014 – Jan Warmink van de laatste plek af

Nieuwe maand nieuwe kansen. Met die gedachte moet Jan Warmink de WK-pool hebben ingevuld. Of zal hij invloed op die Mannschaft hebben uitgeoefend via een van z’n Duitsche collega’s? We zullen het niet weten, of nooit zeker weten, maar wat we wel weten is dat Jan Warmink, door zijn klapper van 17 punten door het gelijkspel van Duitsland en Algerije, de laatste plaats heeft verlaten!

Bovenin het klassement zijn ook veel punten gescoord. Dit was veelal te danken aan de wedstrijd Frankrijk – Nigeria. Deze was door veel mensen juist voorspeld en Frankrijk stelde numeriek niet teleur. Het veldspel van de Haantjes buiten beschouwing gelaten. De tussenstand staat hier.


 

Maandag 30 juni 2014 – Youri Pruim op kop, concurrentie komt dichter bij

Het was wel weer een feestje gisteravond. In de laatste minuten, wist het Nederlandse elftal, op z’n Duits, de 1-0 achterstand om te zetten in een 2-1 overwinning. Eerst was het Wesley Sneijder die het speelleder onberispelijk hard achter de Mexicaanse doelman schoot na een afgeslagen hoekschop. In de blessuretijd werd Arjen Robben, voor de 2e keer deze wedstrijd, onderuit gehaald in het strafschopgebied. Vlak voor rust gaf de scheidsrechter hem niet, nu wel. Penalty! Klaas Jan Huntelaar, die zijn eerste minuten maakte op het WK, mocht aanleggen en schoot hard in de linker onder hoek.

Vannacht wisten de Costa Ricanen de penalty serie te winnen van Griekenland. De Grieken en hun afbraakvoetbal, mogen ook huiswaarts. Zaterdag was er ook een penalty serie. Brazilië en

Klaas Jan Huntelaar zet een zware tackel in op de cornervlag nadat hij de penalty binnen schoot.
Klaas Jan Huntelaar zet een zware tackel in op de cornervlag nadat hij de penalty binnen schoot.

Chili hadde na 120 minuten voetballen beide 1 keer gescoord. De penalty serie besloot dat de Brazilianen door gaan naar de kwart finale. Ook plaatste Colombia zich voor de kwart finale door Uruguay, zonder Suarez, te verslaan met 2-0.

De hoeveelheid te vergeven punten in de poule zijn schaars. Voor het juist voorspellen van de TOTO (ongeacht of de juiste landen ingevuld zijn) levert 3 punten op. Per land dat op de goede plek staat worden tijdens de achtste finales 2 punten toegekend (in de kwartfinale 4, halve finale 6 en finale 8 punten). Indien beide ploegen op de goede plek staan EN de TOTO is goed voorspelt dan levert dit 10 bonus punten op.

Youri Pruim staat bovenaan in de tussenstand. Hij haalde gisteren slechts 3 punten. Hindrik Roossien en Merel Gols doen ook nog goed mee en scoorden beide 5 punten gisteren. Grote scores zijn er voor Adrie Drent en Mark Roossien met beide 17 punten.


 

Vrijdag 27 juni 2014 – Na de groepsfase komt een rustdag

Het zijn slopende weken, fysiek en mentaal. De stress, de spanning, de voorbereidingen, de wedstrijden. Je hebt er allemaal mee te maken als trouwe kijker van het Wereldkampioenschap voetbal, trouw voor de buis, genietend van wedstrijden als Nederland – Spanje, maar wegkwijnend bij Nigeria – Iran. Inmiddels zijn er 48 van de 64 wedstrijden gespeeld op het Wereldkampioenschap. De poule winnaars zijn bekend en ook weten de nummers 2 van de poule wie hun volgende tegenstander wordt.

Gisteren plaatsten als laatste België, Algerije, de Verenigde Staten van Amerika en DEUTSCHLAND, zich voor de tweede ronde. Met name de wedstrijd tussen Rusland en Algerije zat vol met spanning, want beide ploegen konden nog door. Uiteindelijk kunnen de Russen hun koffers pakken. Ook Portugal, met superster Cristiano Ronaldo, kan zijn koffers pakken, ondanks een overwinning in de laatste wedstrijd zit een verder vervolg er niet in.

Voor vanavond staan er geen wedstrijden op programma. In de Tour de France is het heel gewoon, een rustdag. De dag dat wielrenners een klein stukje gaan fietsen, masseren en vooral slapen. Dat is ook mijn advies aan jullie. Kijk een klein beetje TV, bestudeer de laatste tussenstand, ga eens op tijd naar bed en ga in bad liggen. Dat doet Luis Suarez de komende maanden ook.


Donderdag 26 juni 2014 – Nieuwe dag, nieuwe koploper

Deze avond worden de laatste 4 duels in de groepsfase van het WK voetbal in Brazilië gespeeld. Gister stonden de laatste wedstrijden in poules E en F op het programma. In poule E moest Frankrijk het opnemen tegen Ecuador. De Franzosen hadden niet veel zin en de Ecuadoranen konden niet beter. De wedstrijd eindigde in een bloedeloze en oersaaie 0-0, de brilstand. Zwitserland moesten winnen van Honduras om zich te plaatsen voor de achste finales. Xherdan Shaqiri maakte een hattrick, Honduras werd verslagen met 3 voor en 0 tegen.

Eerder op de avond versloeg Argentinië Nigeria met 3-2. Lionel Messi scoorde 2 keer en staat nu, samen met Neymar Jr., bovenaan in het klassement om de topscoorder titel.  Bosnië-Herzegovina verslag Iran met 3-1. Voor Iran scoorde oud Cambuur Leeuwarden speler Reza Ghoochannejhad.

Het was blijkbaar gemakkelijk om de eindstand in beide poules te voorspellen. Hindrik Roosien, Youri Pruim, Gerard Koops, Jasper Koopman, Casper Mentink, Sjors Doeve, Thijs Piening, Jeroen Thijs en Emma Myers hadden beide poules in z’n geheel goed voorspeld en harkten hiermee maar liefst 24 punten binnen. De tussenstand staat hier.


Woensdag 25 juni 2014 – Qué vergüenza, Suarez!

Er zijn van die spelers die er alles aan doen om te winnen. Harde tackles, gemene overtredingen, kopstoten, ellebogen of gewoon 90 minuten lang je tegenstander uit de wedstrijd proberen te lullen. Er is één speler die nog net even een stapje verder gaat.
Dat is, oud-Groningen speler, Luis Alberto Suárez Díaz. In zijn periode bij Ajax beet hij Otman Bakkal in zijn sleutelbeen. Een fikse schorsing volgde. In Engeland beet hij Chelsea verdediger Ivanovic. Van alle kanten excuses, hij schaamde zich, hij moest een voorbeeld zijn voor zijn kinderen en zal het nooit weer doen. Loze beloftes. Gister in de slotfase van de wedstrijd Italië – Uruguay ging het weer fout. Hij zette zijn tanden in de schouder van de Italiaanse verdediger Giorgio Chiellini. Suarez schaam je. Inmiddels is Suarez in staat van beschuldiging gesteld en ik mag hopen dat de FIFA passende maatregelen neemt en dat we deze dwaas dit WK niet meer in actie zien.

Een aantal minuten na het bovenstaande incident scoort Uruguay en plaatst zich hierdoor voor de tweede ronde. De 10 overgebleven Italianen in tranen achterlatend, zij gaan naar huis. Costa Rica was al geplaatst voor de achtste finales, de wedstrijd tegen Engeland deed er dan ook niet meer toe. Beide ploegen kwamen niet tot scoren.

In groep C was het nog wel spannend. Alle vierde ploegen hadden in theorie nog kans om door te gaan naar de tweede ronde. Colombia wint vrij gemakkelijk van Japan en gaat als poulewinnaar. Griekenland plaatste zich ook door met 2-1 van Ivoorkust te winnen. In de blessuretijd kreeg en benutten de Grieken een strafschop. Zij stuitten in de achtste finale op verassing Costa Rica.

Ook vandaag weer wat verschuivingen in de tussenstand. Merel Gols en Jan Warmink hadden beide de eindstand in poule C goed voorspeld. Voor Jan maakt het allemaal niet veel uit, hij staat mijlen ver achter. Merel Gols komt aan kop van de ranglijst op de voet gevolgd door Adrie Drent, Daniel Sanders, Hindrik Roossien en Youri Pruim.


Dinsdag 24 juni 2014 – Juichen!

Het Nederlandse elftal heeft ook zijn derde wedstrijd op het WK gewonnen. Dit maal was het team van Louis met 2-0 te sterk voor Chili. Daarmee gaat Oranje ongeslagen de achtste finales in en beginnen omringende landen toch echt rekening te houden met de Oranje Leeuwen. De wedstrijd tussen Spanje en Australië, de wedstrijd die nergens meer om ging, werd beslist in het voordeel van de Spanjaarden. Afijn, ‘we’ zijn eerste geworden in de poule, de oranje vlaggen kunnen nog even blijven hangen, sleep nog maar wat bier aan, huur en beamer en ga…

2014-06-24 11_48_39-louis van gaal juichen - Google zoeken

Groep A is ook uitgespeeld. Brazilië (4-1 tegen Kameroen) en Mexico (3-1 tegen Kroatië) plaatsten zich voor de 1/8ste finale. Nederland zal het aankomende zondag op moeten nemen tegen Mexico. Alleen Adrie Drent heeft dit zien aankomen.

Dezelfde Adrie Drent is ook de aanvoerder van de ranglijst. Doordat er nu twee poules uitgespeeld zijn, is de eindstand in de groep meegenomen in de puntentelling. Per goed voorspeld land zijn er 3 punten te verdienen. In groep A pakt Adrie 100%, groep B 50%. Er waren meer deelnemers die poule A goed hadden voorspeld. Gerard Koops, Stefan van der Veen, Harrie van Dijken, Tjakko Piening en Jan Warmink wisten naast Adrie Drent alle landen op de juiste plek te zetten. Van poule B had niemand meer dan 2 landen op de juiste plek staan.
Koplopers Laurens Trip en Hindrik Roossien zakken naar plaats 2 en 3. De complete lijst staat hier.


 

Maandag 23 juni 2014 – Nul procent

Dagelijks probeer ik een stukje over de Gieterveen.com WK-pool te schrijven. Helaas is dit gisteren mislukt door alle drukte rondom het Bonnyteam schuurfeest van afgelopen zaterdag. Toen ik deze ochtend de ranglijst opende schrok ik een beetje.

De uitslagen van gisteren waren blijkbaar moeilijk te voorspellen. De Verenigde Staten tegen Portugal (2-2) speelden tegen elkaar om 00:00 uur. Eerder op de dag stonden onze zuiderburen op het veld tegen de Russen (1-0) en wist Algerije verrassend te winnen van Zuid-Korea (4-2). Natuurlijk niet allemaal grote voetballanden en misschien een beetje moeilijk te voorspellen.
Dat heb ik ook gezien in de ranglijst. Er waren maar liefst 13 deelnemers die een 0-procent score behaalden met als voornaamste slachtoffer Jasper Koopman die zijn plek in de top lijkt kwijt te raken.

Vanavond moet het Nederlands elftal tegen Chili voetballen om de groepswinst. Tot die tijd alle tijd om de tussenstand te bestuderen.


Zaterdag 21 juni 2014 – Engeland uitgeschakeld

Na twee wedstrijden op het Wereldkampioenschap weet het Engelse volk al zeker dat hun jongens snel de terugreis gaan maken naar het grote eiland. Door de verrassende overwinning van Costa Rica op Italië (door niemand goed geraden) is de Engelse ploeg met sterren als Wayne Rooney en Steven Gerrard uitgeschakeld. Dit zal vast roet in het eten gooien van een aantal mensen die hadden voorspeld dan Engeland voor de prijzen mee gaan doen.

De ranglijst kunt uhier vinden en bestuderen, ga ik ondertussen een schuurfeestje opbouwen.


Vrijdag 20 juni 2014 – Luis Suarez

Onlangs was Hans Nijland op bezoek in de voetbalkantine om te vertellen op welke manier hij, samen met technisch manager Henk Veldmate,
Luis Suarez hebben gekocht. Het bleek een strijd te zijn van dagenlang onderhandelen waarbij de scheldwoorden en koffiekopjes door de lucht vlogen. Uiteindelijk wisten ze het voor mekaar te krijgen en heeft Luis Suarez EEN seizoen voor de Gunniger FC gespeelt alvorens een transfer te maken naar AFC ajax. Inmiddels speelt Suarez voor de Engelse grootmacht Liverpool waar hij elke week laat zien dat hij een fantastische voetballer is, als hij niet geschorst is tenminste.

Het is toch mooi om te zien dat die Luis Suarez, dat mannetje dat tegen Hans Nijland zei: “Als u kampioen wilt worden, moet u mij nemen.”, nu de ster is van het Uruguayaanse voetbalelftal. Gisteren mocht hij weer meedoen nadat een knie blessure roet door zijn voorbereiding gooide, hij schijnt nog niet eens helemaal fit te zijn geweest. Hij heeft twee keer op doel geschoten, twee doelpunten. En dat doet pijn in Engeland, want the Three Lions, zijn door 2 nederlagen praktisch uitgeschakeld.

De wedstrijden van gisteren waren blijkbaar moeilijk te voorspellen. Alleen Anneke Bakker wist een 100% score te noteren en maakt daardoor een grote stap in het klassement. Zeven deelnemers hebben alle wedstrijden fout geraden, onder hen Jerremy Weerts en Lars Koops die beide 10 plaatsen zakken. Bovenin komen Laurens Trip en Hindrik Roossien weer op hetzelfde aantal punten. Hans Mulder, Jasper Koopman, Merel Gols en Youri Pruim volgen op 6 punten. De complete lijst is hier te downloaden.


Donderdag 19 juni 2014 – Oranje naar de achtste finale

Al na twee wedstrijden heeft het Nederlandse elftal zich geplaatst voor de achtste finales op het Wereldkampioenschap. Hiervoor moest Australië verslagen worden. In een wedstrijd die niet goed, maar wel spannend was stond na 90 minuten voetballen de eindstand van 2 tegen en 3 voor op het scorebord. Robin van Persie, Arjen Robben en Memphis Depay wisten te scoren voor Oranje.

Na het Nederlandse elftal moest Spanje aantreden tegen Chili, dat hun eerste wedstrijd met 3-1 had gewonnen van Australië. De Chilenen, onder aanvoering van Arturo Vidal, lieten de Spanjaarden kansloos en stuurde de ploeg van Vicente del Bosque vroegtijdig naar huis met een 2-0 nederlaag. Midden in de nacht was het de beurt aan Kroatië en Kameroen om hun voetbalkunsten te vertonen. Het werd een gemakkelijke 4-0 overwinning voor de Kroaten, mede door een domme rode kaart van Alexandre Song.

De top en onderkant van de pool blijft nagenoeg gelijk. Zowel Laurens Trip als Hindrik Roossien als Jasper Koopman hadden 2 van de 3 wedstrijden goed geraden en blijven daarmee respectievelijk eerste, tweede en derde in de pool. Jacob Haandrikman en Jan Warmink hadden geen enkele wedstrijd goed voorspelt. Jan kon al niet meer zakken, Jacob verliest 17 plaatsen in het klassement. Het volledige klassement is hier te downloaden.


 

Woensdag 18 juni 2014 – Doelmannen

Doelmannen, doelverdedigers of (goal)keepers zijn een apart slag volk. Dat vinden ze zelf gelukkig ook. Een doelman kan een team maken of breken. Er rust grote verantwoordelijkheid op zijn of haar schouders om alle houdbare ballen te houden. Als een spits een kansrijke bal mist dan heet dat jammer, indien een doelman een foutje maakt zijn de gevolgen veel groter, spreekt men van een blunder en er is al menig brandstapel gebouwd op de desbetreffende doelman op te gooien bij thuiskomst.

Afgelopen vrijdag zagen we dat de Spaanse doelman Iker Casillas er niet goed uit zag in de wedstrijd tegen Nederland. De nachtbrakers onder ons hebben kunnen zien dat de sluitpost van Rusland, Igor Akinfeev, ook niet altijd zeker van z’n zaak is.

2014-06-17T203448Z_2090303617_TB3EA6H1NSFVN_RTRMADP_3_SOCCER-WORLD-M17-BRA-MEX
Guillermo Ochoa in actie tijdens Brazilië – Mexico.

Een doelman kan ook een held zijn. Een held van een team, een held van een club of een held van een heel land. Gisteravond heb ik zo’n heldenprestatie gezien. Het was de doelman van Mexico, Guillermo Ochoa, die keer op keer de Brazilianen in de weg stond en een aantal zeer bijzondere reddingen liet zien. Een geweldige prestatie van deze doelman die onder de Football Manager community jaren terug al bekend stond als een groot talent. De Brazilianen tot tranen toe geroerd.

Niemand had gisteren alle uitslagen op voorhand goed voorspeld. Laurens Trip loopt weg van Hindrik Roossien en is nu alleen koploper. Na Laurens en Hindrik een kleine groep met Gerard Koops, Jasper Koopman en Merel Gols op 6 punten van de koploper. Onderin, de strijd om de sticker, komt Jan Warmink dichter bij. Zijn achterstand op Jannie Trip, nummer 31 in het klassement, is 9 punten. De volledige lijst is hier te downloaden.


 

Dinsdag 17 juni 2014 – Gelijkspel!

Ik had nooit gedacht dat ik met medelijden in mijn lijf zal hopen op een gelijkspel. Zondagavond was het bijna zo ver, het eerste gelijke spel van dit WK, helaas gooide Zwitserland op het laatste moment roet in het eten. Gisteren kon in dan eindelijk mijn geluk niet op. In een verschrikkelijk slechte wedstrijd, wisten Nigeria en Iran niet te scoren. Daarmee is het eerste gelijkspel van dit WK een feit en is grondlegger, uitvinder en hoofd-nerd van Gieterveen.com, Jan Warmink, eindelijk van de hatelijke 0 punten af.

Eerder op de avond speelden onze oosterburen tegen Portugal. Wat op voorhand een kraker leek te worden, was uiteindelijk niet zo’n spannende wedstrijd. Dit alles mede door een vroege voorsprong van Duitsland en een oliedomme rode kaart van Képler Laveran Lima Ferreira, beter bekend als Pepe.

Een andere interessante wedstrijd voor de WK-pool is Ghana tegen de Verenigde Staten. Interessant omdat de uitslag op voorhand moeilijk te voorspellen is. De koplopers in de WK-pool, Hindrik Roossien en Laurens Trip hebben gisteren 2 van de 3 wedstrijden goed gegokt. 100 procent scores zijn behaald door Gerard Koops en Emma Myers. Tjakko Piening, Thijs Piening, Sjors Doeve, Daniel Sanders, Anneke Bakker en Joran Haandrikman wisten gisteren geen enkele wedstrijd goed te voorspellen. De volledige tussenstand is hier te downloaden.


Maandag 16 juni 2014 – Goal-line technology

Voor het eerst op een Wereldkampioenschap voetbal wordt gebruik gemaakt van Goal-line technology. Een technologie waarmee door 7 high speed camera’s wordt bekeken of de bal achter de lijn van het

Ja, hij was terecht boos.
Ja, hij was terecht boos.

doel is, of net niet. De technologie is de afgelopen dagen alleen nog maar gebruikt om duidelijke doelpunten te bevestigen, van die schoten waarbij de bal haast door het net vloog. Ook is Goal-line technology gebruikt om te bepalen of Bruno Martins Indi terecht boos was op de scheidsrechter toen deze met het befaamde spuitbusje, wat scheerschuim over zijn schoenen heen spoot. Zie hiernaast het resultaat. Gisteravond, tijdens Frankrijk – Honduras, bleek het opeens van grote waarde. De bal tegen de paal was geen doelpunt natuurlijk, maar als enkele milliseconden later de doelman de bal in eigen doel werkt, begint de twijfel toch toe te slaan. Goal zegt het systeem, doelpunt voor Frankrijk. Duidelijk. Jammer is dat NOS commentator Arno Vermeulen er niets van snapt en de rest van de wedstrijd zijn beklag doet over het systeem dat –no goal– zegt, maar dat er toch een doelpunt wordt toegewezen.

Het bovenstaande is een van de weinige spectaculaire dingen op dag 4 van het Wereldkampioenschap voetbal. Zwitserland wist in de laatste seconde te winnen van Ecuador (Jan, dat was bijna gelijkspel!) en vannacht wist Argentinië met een benauwde zege (2-1) te winnen van Bosnië-Herzegovina.

Binnen de pool blijft alles dicht bij mekaar staan. Er zijn drie koplopers, Hindrik Roossien, Laurens Trip en Merel Gols. Daarachter een grote groep met drie punten minder. Het complete overzicht is hier te downloaden.


Zondag 15 juni 2014 – Zes koplopers na derde dag WK

Het was een zwaar weekend voor uw organisator, maar eindelijk heeft hij een gaatje gevonden om de Gieterveen.com WK-pool update te schrijven.

De derde dag op het Wereldkampioenschap was een bijzondere. Nederland kwam namelijk weer in actie. Niet het team van Louis van Gaal, maar Team Kuipers mocht proberen de wedstrijd tussen voetbalgrootmachten Italië en Engeland in goede banen te leiden. Naar mijn idee heeft hij dit goed gedaan, maar volgens het Engelse voetbal team dat dit weekend op bezoek was in Gieterveen, kon Bjorn Kuipers beter zijn fluit in de wilgen hangen.

Een andere verassing was de overwinning van Costa Rica op Urugay (speciale spelling voor Stefan). Van alle deelnemers had alleen Geralda Bazuin deze zeer verrassende uitslag goed voorspeld. Moet de Chinese gokmaffia in Gieterveen gezocht worden?

Harrie van Dijken is van zijn 100% score af en moet zijn eerste plek delen met Hans Mulder, Hindrik Roossien, Laurens Trip en Merel Gols. Daarachter zit op 3 punten achterstand een groep van 17 deelnemers waaronder Tjakko Piening. Titelverdediger Thijs Piening vinden we terug in de staart van het klassement met slechts 6 punten. Het complete overzicht kunt u hier vinden.


 

Zaterdag 14 juni 2014 – Harrie van Dijken nog op 100%

Zo, wat was dat een feest! Door de geweldige overwinning van Oranje op de Spanjaarden werd in menig huiskamer de polonaise gedanst! Er werden gisteren nog twee wedstrijden gespeeld. Zo won Mexico met 1-0 van Kameroen en wisten de Chilenen de Australiërs te verslaan met 3-1.

2014-06-14 17_55_05-Oranje viraal de wereld rond _ Wk voetbal 2014 _ Telegraaf.nlDeze 3 wedstrijden hebben veel gedaan in de tussenstand van de WK-pool. Harrie van Dijken is de enige die tot nu toe alle uitslagen goed heeft geraden! Hij staat met deze 100% bovenaan in de tussenstand. Jan Warmink, staat zoals verwacht, nog steeds onderaan. Jeroen Thijs en Casper Mentink zijn maar liefst 28 (!) plaatsen gezakt, doordat ook zij geen enkele uitslag goed heeft geraden. Voor de volledige tussenstand klik hier.

 


Vrijdag 13 juni 2014 – Jan Warmink zoals verwacht onderaan

De kop is er af! Gisteravond werd in het mooie São Paulo de openingswedstrijd van het Wereldkampioenschap gespeeld.

Bijna alle deelnemers hadden op voorhand voorspeld dat de Brazilianen wel gingen winnen van de Kroaten. 820536-a5beb364-f283-11e3-ac3b-e81169a7cd59

Het was geen gemakkelijke overwinning voor de Brazilianen, die enigszins werden geholpen door een scheidsrechterlijke dwaling. Het was Neymar, de gedoodverfde favoriet voor de topscoorder titel, die zijn eerste twee doelpunten van het toernooi maakte.

De tussenstand in het klassement is niet spannend aangezien, op 2 na, iedereen had voorspeld dat Brazilië zal winnen.  Enkel Jannie Trip en Jan Warmink dachten hier, met een gelijkspel, anders over. Deze twee deelnemers staan nu dus ook onderaan.


Donderdag 12 juni 2014- De aftrap

Nog in afwachting van een aantal betalingen (Pas maar op. Ik stuur zo Big Frank op je af!), wordt bij deze de Gieterveen.com WK-pool deelnemerslijst gepubliceerd.

[table “” not found /]

Deze deelnemers zullen gaan strijden om de grote prijzen. Daarnaast zal diegene die na het WK de onderste plaats bezet een heuse Gieterveen.com sticker in ontvangst mogen nemen.

Wie gaat er winnen?2014-06-12 21_04_50-[Gieterveen.com] WK-pool - De aftrap - mark.roossien@gmail.com - Gmail
Dat is natuurlijk de vraag waar het allemaal om gaat. Volgens de meeste van de deelnemers staat Brazilië op 13 juli 2014 met de beker in de lucht. Ook mogen Duitschland en Argentinië niet uitgesloten worden. Slechts 2 van de deelnemers denken dat de mannen van ome Louis de beker mee zullen nemen naar Nederland.

Volgens 80% van de deelnemers komt het Nederlandse elftal de eerste ronde door! Laten we hopen dat dit gaat lukken! Anneke Bakkeris het minst positief over het Nederlandse elftal. Zij voorspelt dat de heren van Van Gaal de laatste plaats in de poule gaan bezetten. 

Wie maakt er de meeste doelpunten?
Uit alle voorspellingen zijn 3 spelers favoriet om deze zomer de meeste doelpunten te maken.
2014-06-12 21_08_11-[Gieterveen.com] WK-pool - De aftrap - mark.roossien@gmail.com - Gmail

 

 

 

 

 

 

 

 

Maar liefst 10 van de deelnemers denken dat Neymar Jr topscoorder zal worden, gevolgd door Messi (6x) en Cristiano Ronaldo (4x)


 

 

 

Geef een reactie