GIETERVEEN – Bij werkzaamheden bij de Bonnerklap, ten westen van Gieterveen, is vorige week een menselijk skelet aangetroffen. Tijdens de graafwerkzaamheden, stuitte de graafmachinist op de botten van een mens, waarna de werkzaamheden per direct gestaakt werden. Het skelet lag in de bedding van de oude Hunze, bij de splitsing van de Beek en de Hunze (het voormalige stuk land van Otto Bazuin), op ongeveer 2 meter diepte.

Het skelet gevonden bij de Beek.
Het skelet gevonden bij de Beek.

Het skelet is waarschijnlijk van een volwassen man. De schatting over de leeftijd van het skelet variëren tussen de 100 en 200 jaar. In overleg met de provincie Drenthe wordt bepaald of nader onderzoek noodzakelijk is.
De aangetroffen kaakresten zijn in het veld dusdanig verpakt dat DNA onderzoek uitgevoerd kan worden. Ook kan via dit onderzoek bepaald worden of er sprake was van ziekte(s) of trauma’s zoals groeistoornissen of botbreuken.

Verder is bij ons niets bekend over dit mens persoon. Mochten de historici onder u meer informatie hebben over het skelet, schroom dan niet om contact met ons op te nemen!

Geef een reactie