GIETERVEEN – Zaterdag 11 januari 2014 was er geen vrije plaats meer te vinden in de zaal van Café de Driesprong tijdens de voorstelling van toneelvereniging Crescendo. De acteurs brachten het blijspel ‘Opa in de kreukels’ van de Duitse auteur Bernd Gombold, in het Nederlands bewerkt en  vertaald door Ben ten Velde, ten tonele.

Naast liefhebbers, bevriende toneelverenigingen, familieleden, donateurs en (oud-)leden, zaten onder het ruim 150 koppen tellende publiek een aantal acteurs van andere toneelverenigingen die hetzelfde stuk opvoeren als dat Crescendo had ingestudeerd.

De toneelgroep van ruitervereniging de Deltaruiters uit het Overijsselse IJsselmuiden maakten de tocht van ruim 100 kilometer om de kunst af te kijken van de collega’s in Gieterveen. Vanuit het meest westelijk gelegen dorp van de provincie Groningen, Opende, kwam toneelvereniging Amato om zich te laten inspireren.

Om de afwezigen een indruk te kunnen geven van de avond en de aanwezigen de mogelijkheid te geven na te genieten is een fotoserie gemaakt die via deze link te benaderen is.

Geef een reactie