Nieuw Buinen maatje te groot voor Gieterveen

598

GIETERVEEN – Na anderhalve maand pauze stonden afgelopen donderdag de voetballers van Gieterveen 1 weer op het trainingsveld. Onder leiding van nieuwbakken trainer Aryan Doldersum werd het vakantiezweet er uit gezweten en toegewerkt naar de eerste oefenwedstrijd van het seizoen. De eerste oefenwedstrijd stond gisteren op het programma. Op het prachtige groene gras in Gieterveen was eerste klasser Nieuw Buinen de tegenstander. Gieterveen bood goed weerstand, maar kon niet voorkomen dat Nieuw Buinen met 0-6 wist te winnen.

De score werd in de 5e minuut geopend door Gert Lukens. Zo’n 10 minuten later is het Nieck van der Woude die 0-2 op het scorebord zet. Jordy Oost zorgt met een afstandsschot voor de ruststand, 0-3 in het voordeel van Nieuw Buinen.
Na de rust komt Nieuw Buinen met bijna een geheel nieuw elftal op het veld. Gieterveen vervangt doelman Niek Drent voor doelman Stefan van der Veen. Kevin Meering verlaat het veld ook en geeft het stokje over aan Wilte Nijhuis.
Nieuw Buinen weet nog drie keer te scoren in de tweede helft, waar Gieterveen amper meer onder de druk uit komt. Mede door het warme weer is bij veel spelers het vaatje leeg en komt het laatste fluitsignaal als geroepen.

Oefenprogramma
Gieterveen heeft na deze wedstrijd nog twee oefenwedstrijden op het programma staan. Aankomende zondag speelt Gieterveen tegen derde klasser DVC’59 in Nieuw Dordrecht. De aanvang van deze wedstrijd is 14:00 uur.

Donderdag 14 augustus komt Valthermond 2 op bezoek in Gieterveen. Aanvang van deze wedstrijd is om 19:30 uur.

Beker
Gelijk na de oefencampagne begint het echte werk en staan er 3 wedstrijden om de KNVB-beker op het programma.