De donkere dagen voor kerst zijn weer aangebroken, toch heeft de Nationale Bewegwijzeringsdienst afgelopen vrijdag voor een lichtpuntje gezorgd. De wegwijzers op de Hilte werden vervangen door een vernieuwde verlichte versie.

In Nederland heeft de ANWB jarenlang de landelijke regie van de aanleg en het ontwerp van wegwijzers voor de openbare weg voor haar rekening genomen. In 2004 heeft Rijkswaterstaat de regie voor wat betreft het rijkswegennet zelf op zich genomen en is het ontwerpen van de borden (onder meer ten behoeve van de digitale database voor de rijkswegen) aan het bedrijf Tebodin gegund. De ANWB zorgde tot 2013 nog wel voor het merendeel van de gemeentelijke en provinciale bewegwijzeringsprojecten. Sinds 1 april 2013 is de Nationale Bewegwijzeringsdienst namens de verschillende overheidsinstanties verantwoordelijk voor de bewegwijzering in geheel Nederland.

De oude wegwijzers voldeden nog prima, echter zijn de nieuw geplaatste velen malen duidelijker en wat Gieterveen.com betreft ook vele malen mooier. Al met al een positieve verbetering!

 

Nieuwe verlichte wegwijzer op de Hilte
Nieuwe verlichte wegwijzer op de Hilte

Geef een reactie