Nieuwsbrief VV Gieterveen nr. 28 Lente en rentree clubicoon Luit

447

Beste sportvrienden,

De zon kwam afgelopen weekend wat moeizaam op gang, want het was een grijze zaterdagochtend waarop de F pupillen begonnen aan een boordevol voetbalweekend. Het enthousiasme was er niet minder om, en na heel was gedribbel, gestruikel, gemopper en gejuich, stond er uiteindelijk ook nog een 5-2 overwinning op het denkbeeldige scorebord. Daarna was het de beurt aan de E pupillen die niet veel onderdeden in spelvreugde, alleen de vele kansen bleken toch moeilijk te benutten. Iets waar we allemaal wel eens last van hebben, en uiteindelijk werden de punten dan ook verdeeld: 1-1.

Hierna vond ik het zelf wel weer welletjes tot zondag, toen er met het tweede elftal weer wat punten gehaald moesten worden. SPW was op papier en te pakken tegenstander, maar op het veld bleek het toch lastig voetballen. Het werd een wedstrijd met vele frustraties, overtredingen en daardoor kwam er van voetbal niet veel terecht. In de tweede helft werden wel de nodige kansen gecreëerd, maar de 0-1 achterstand opgelopen in de eerste helft werd helaas niet meer goed gemaakt. Dan maar hopen dat het eerste elftal meer geluk zou hebben.

Pupil van de week

Pupil

Op deze zonnige zondagmiddag was het de beurt aan Marnix Prins om de aftrap voor de wedstrijd te verzorgen. Marnix is bijna 8 jaar en speelt al weer een tijdje in de F pupillen. Na aankomst werd hij meteen voorgesteld aan de scheidsrechter die hem globaal uitlegde wat er die middag van hem verwacht werd. Daarna kon hij zich omkleden in de kleedkamer bij de mannen van het eerste elftal, waar hij tevens kon genieten van een luidruchtig muziekje. Marnix bleek van tevoren goed nagedacht te hebben over de vraag met wie van de spelers hij op de foto wilde. Dit bleek er niet eentje te zijn (zoals gebruikelijk is) maar Marnix vroeg of het mogelijk was met twee spelers op de foto te gaan. Omdat wij wel van wat eigen initiatief houden kon dit verzoek natuurlijk niet geweigerd worden met het onderstaande plaatje als resultaat. Na de warming-up mocht Marnix te tos doen van de scheidsrechter, en daarna werd de aftrap genomen. Behendig slalomde hij langs de verdedigers van HH Combi alsof ze er niet stonden, en uiteindelijk schoot Marnix de bal rakelings langs het doel. Hierna werd nog even een penalty genomen, waarbij de keeper kansloos over de bal dook.

Eerste elftal

Eerste

Het was een heerlijk middagje om van een mooie pot voetbal te gaan genieten. Door alle blessures en schorsingen was het tevens een middag waarop clubicoon Adolf Luit zijn opwachting weer eens maakte in het eerste elftal. Helaas heb ik het grootste deel van de eerste helft (inclusief alle doelpunten) gemist omdat er ook nog lootjes verkocht moesten worden. Na de rust werd de 2-1 voorsprong snel uit handen gegeven, eerst door onhandig verdedigen, en daarna door een penalty, waarbij iedereen in het publiek zich afvroeg wat er gebeurd was. Enkele toeschouwers bleken later wel gezien te hebben dat er gedrukt was, dus wellicht was de penalty wel degelijk terecht gegeven. De mouwen moesten nu wel echt opgestroopt om een nederlaag te voorkomen. Dit resulteerde al snel in een penalty nadat Jorg Post in zijn rug geduwd werd. Jorg bleek goed naar de pupil van de week gekeken te hebben want hij koos voor dezelfde hoek en liet de keeper ook kansloos. Hierna voetbalde Gieterveen moeizaam, en het duel leek in een 3-3 gelijkspel dood te bloeden, tot de laatste minuut waarin Wilte een mooie loopactie maakte. De keeper kwam langs glijden en wederom leek het van mijn oogpunt niet echt een penalty. Enkele objectieve toeschouwers, die dichterbij de plek des onheils stonden, gaven echter wederom aan dat het wel degelijk een overtreding was en dus leek de penalty wederom terecht gegeven. Er kon opgelucht adem gehaald worden nadat Jorg opnieuw raak geschoten had en de scheids het vervolgens wel welletjes vond. Al met al niet een al te beste wedstrijd, maar gelukkig was het weer beter dan het voetbal, en kon er na afloop in het zonnetje van een heerlijk drankje genoten worden.