Beste sportvrienden,

Op een jammerlijk gelijkspel na was dit een weekend met louter overwinningen.

Vrouwen op vrijdagavond

Dit begon vrijdag al met de dames. Nog zonder een bal aangeraakt te hebben was de eerste overwinning al binnen, omdat tegenstander Damacota niet kwam opdagen. Aangezien deze ook de enige bedreiging vormt voor de vrouwen in de strijd om het kampioenschap, bood dit meteen een goede gelegenheid om was punten uit te lopen en een stevige basis te leggen voor dat kampioenschap, dat aankomende vrijdag behaald kan worden. Hierna werden tegenstanders Musselkanaal, Westerwolde en Rolder Boys vakkundig opgerold. Bij tijd en wijle werden mooie combinaties op de mat gelegd door de vrouwen van Gieterveen en enkele speelsters van SJO VR1, die af en toe nog wat moesten wennen aan het kleine veld, daar zij normaal op een groot veld 11×11 spelen. Bijna scoorde Emma Myers nog de goal van de avond toen ze een hoge bal aannam en vervolgens van een meter of 15 volleerde. Het schot spatte echter uiteen op de lat zodat deze poging helaas niet in de shortlist kon voor doelpunt van het jaar. Uiteindelijk werd in de drie gespeelde wedstrijden 9 keer gescoord en kregen de vrouwen nul tegentreffers, een gemiddelde waar menig herenteam van onze vereniging toch echt jaloers op kan zijn.

Mannen en bijna mannen

Zaterdag boekten de A junioren een mooie overwinning op aartsrivaal Gieten. Hoewel ik verder niet veel over de wedstrijd kan melden is dit toch altijd even een vermelding waard.

Zondag boekten de mannen van het tweede een tweede overwinning op rij. Vervolgens kwamen de mannen van het eerste helaas niet verder dan een gelijkspel tegen Roswinkel, waardoor de tweede plek niet heroverd werd op Eext, dat zelf verloor van kampioen HOC. Even leek de stunt van vorige week herhaald te worden nadat een 0-2 achterstand was weggepoetst maar de gelijkmaker viel te laat om de overwinning nog binnen te slepen. Hier een uitgebreider verslag.

Uitslagen

Vrijdag 6 mei

[table “” not found /]

Zaterdag 7 mei
[table “” not found /]

Zondag 8 mei
[table “” not found /]

Programma

Komend weekend is die rottige schoolvakantie voor de jeugd eindelijk weer voorbij en mag iedereen het veld weer in om zich lekker uit te leven. Mogelijk wordt de wedstrijd van Gieterveen 1 tegen Buinerveen verplaatst. Hierover zal later meer informatie volgen op www.vvgieterveen.com. Voorlopig staat deze nog gepland op de zondagmiddag.

Donderdag 12 mei
[table “” not found /]

Vrijdag 13 mei

Het voetbal van de vrouwen is verplaatst naar Gasselte in verband met de voorjaarsmarkt in het dorpshuis.

[table “” not found /]

Zaterdag 14 mei
[table “” not found /]

Zondag 15 mei
[table “” not found /]

 

Allemaal alvast een prettig voetbalweekend gewenst!

Geef een reactie