Beste sportvrienden,

Het lijkt wel of deze nieuwsbrieven steeds langer worden. Maar goed dat het seizoen er bijna op zit misschien. Het openen kan mogelijk wat langer duren maar ik kan het toch niet laten aan het eind een aantal foto’s toe te voegen.

Promotie naar de 4de klasse

1

Een mooiere afsluiting van het seizoen kon niemand zich wensen in Gieterveen. En dat terwijl de voortekenen toch niet al te rooskleuring waren. Een 2-1 verlies in Nieuwe Pekela, Jerremy geschorst, Jorg en Stefan geblesseerd, naast Kevin die al lange tijd uit de roulatie was. Daarnaast nog een aantal spelers die met wat pijntjes kampten. Het seizoen leek net iets te lang voor het eerste elftal. Naast de weersverwachtingen die waarschuwden voor onweer en regenbuien die lang bleven hangen, leek er ook een figuurlijke bui in de lucht te hangen.

Maar er was nog wel die afsluitende thuiswedstrijd tegen PJC, en ondanks alle tegenslag waren de verwachtingen nog steeds hooggespannen. Dit was ook te zien aan de hoeveelheid publiek die op de wedstrijd afgekomen was.  Reeds een half uur voor de wedstrijd was het schoolplein goedgevuld. Dit had natuurlijk ook wel te maken met de aanwezigheid van de F pupillen en de MC junioren om de opkomst van de teams wat luister bij te zetten en meteen de nodige sfeer te creëren, en iedereen te betrekken bij deze speciale gelegenheid.

Van tevoren moet ik toegeven dat ik zo mijn twijfels had of we er niet iets te veel poespas omheen maakten, maar ik moet toegeven dat de opkomst van de beide elftallen met de pupillen aan de hand die door een groene nevel het veld betraden, er voor zorgde dat je het gevoel kreeg dat er toch zeker iets moois mogelijk moest zijn deze dag. Het moest echter vervolgens nog wel even gebeuren in de wedstrijd.

Van de eerste 80 minuten van die wedstrijd kan ik vooral melden dat aan beide kanten moeizaam kansen werden gecreëerd en naarmate de tweede helft vorderde begon de angst toch wel te overheersen dat het PJC zou lukken de 0-0 over de streek trekken en daarmee promotie te bewerkstelligen. Het publiek bleef Gieterveen echter steunen, en hoe groot hiervan de invloed is blijft moeilijk te pijlen, maar Gieterveen bleef aanvallen in een poging de verlossende doelpunt op het scorebord te krijgen. Uiteindelijk werd dit beloond toen Maarten Mulder het net wist te vinden, waardoor een verlenging werd afgedwongen. Een aantal spelers van PJC stortten al ter aarde bij de 1-0 en dit leek wel een voorbode dat zij nu al een bui zagen hangen.

Hoe vaak zien we op tv niet een verlenging, maar het komt toch maar weinig voor dat je als amateurvoetballer daadwerkelijk een verlenging speelt. De mannen van Gieterveen 1 kunnen nu meepraten over hoe lang zo’n extra half uurtje is, al zal het voor de spelers van PJC voor het gevoel een stuk langer geduurd hebben. In de verlenging bleken de Gieterveners, voortgestuwd door het publiek, over de meeste energie te beschikken en het was opnieuw Maarten Mulder die de tweede inkopte, waarmee promotie toch wel erg dichtbij kwam. Hierna volgde snel de knock-out door Rideon de Vries. De tweede helft van de verlenging moest nu alleen nog zonder kleerscheuren doorgekomen worden, maar de mannen van PJC leken leeggespeeld en Gieterveen was nog het dichtst bij een doelpunt. Dit kwam er niet meer van en dus werd de eindstand van 3-0 en kon het feest beginnen. En zo werd het uiteindelijk een middag om nooit te vergeten aan de Hoogkaamp.

Laatste training jeugd

Dinsdag waren de afsluitende wedstrijden tussen ouders en pupillen voor D, E, F pupillen de CM meiden. En konden een aantal gelijke spelen, maar ook gingen de ouders een aantal keer de boot in. Alle ouders bedankt voor jullie inzet en hopelijk zal de spierpijn snel weer wegtrekken:

[table “” not found /]

5 4 3 6 2

Afsluiting seizoen zaterdag 4 juni

Aankomende zaterdag is de afsluitende BBQ. Iedereen die zich nog op wil geven graag zo snel mogelijk. Kosten zijn 10 euro pp. Als je je nog niet hebt opgegeven dit graag zo snel mogelijk doen via dit formulier.

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Aantal personen (verplicht)

Veencup (ZVCup)

Hierbij ook nog een aankondiging van de VeenCup, of de ZVCup zoals hij nu is omgedoopt. De opzet is iets anders dit jaar. Er wordt een helft gespeeld tegen Gasselternijveen en een helft tegen GKC waarmee het dus meer een klein toernooitje wordt, die gespeeld zal worden op zaterdagavond 11 juni. Tevens wordt er door de vrouwenteams van de verschillende clubs gestreden. Dit jaar wordt gespeeld in Gasselte. Het programma is als volgt:

7

Uitslagen:

Zaterdag 28 mei:
[table “” not found /]

Zondag 29 mei:

[table “” not found /]

Programma:

 Zaterdag 4 juni:

SJO MC 2 speelt finaleronde KNVB beker in Joure.

De meiden veel sterkte gewenst en de rest alvast een prettig weekend!

En om het nagenieten nog wat te stimuleren een aantal foto’s. Iedereen die zelf nog leuke foto’s heeft gemaakt die niet zouden misstaan op de website zijn van harte welkom deze te mailen.

Sjors Doeve

8 20 19 18 17 16 14 13 12 11 10 9

Geef een reactie