NLdoet in Gieterveen: Vrijwilligers gezocht

467

Het Oranje Fonds organiseert op 15 en 16 maart, samen met duizenden organisaties in het land, weer NLdoet. Dat gebeurt ook op verschillende locaties in Gieterveen. Een drietal organisaties heeft een subsidie gekregen van het Oranje fonds om hun doelen te kunnen verwezenlijken, maar heeft nog wel hulp nodig. Wil jij bij één van de projecten helpen?

Plaatsen bankje op uitzichtspunt langs de Beek
Commissie “Onze Hunze” gaat een bankje plaatsen op een mooi punt langs de beek nabij het insectenhotel waar men een wijds uitzicht heeft over het natuurgebied. De werkzaamheden bestaan uit het plaatsen van het bankje en snoeiwerk om een doorzicht te maken naar het natuurgebied. De werkzaamheden worden op zondag 17 maart vanaf 13:00 uur uitgevoerd. Kinderen zijn ook van harte welkom om te komen helpen! Let op: Deze activiteit was eerst op vrijdagmiddag gepland, maar door het slechte weer verplaatst naar zondagmiddag.

Tennisclub Gieterveen
Op zaterdag 16 maart vanaf 9:00 uur gaat de tennisclub onderhoud plegen aan de oefenmuur, kantine, tennis- en beachbanen. Hiervoor zijn veel vrijwilligers nodig. Iedereen die wil helpen het terrein klaar te maken voor een mooi sportief seizoen is van harte welkom!

Kleine kerkje
Er wordt verlichting aangebracht boven de ingang van het kleine kerkje. Ook is er verlichting aangeschaft om het ronde glas in lood raam aan de achterkant van het kerkje te kunnen verlichten. Hierdoor wordt het mooie glas in lood beter zichtbaar. Verder zullen er diverse schoonmaak- en lichte onderhoudswerkzaamheden worden gedaan. De werkzaamheden vinden plaats op vrijdagochtend 15 maart om 10:00 uur.