Oorverdovende heropening zaal café de Driesprong

525

Toen op 24 september 2017 het dak van de zaal van het café in vlammen op ging was het voor Roel, Rene en Jannes duidelijk waar het de komende periode de vrije uurtjes aan besteed konden worden. Herstel en restauratie van de zaal. Gisteravond was de feestelijke heropening van de totaal gerenoveerde feestzaal waar de Esperando’s een oorverdovende show gaven.

Het was voor de doorgewinterde Gieterveensche kroeg-ganger flink wennen tijdens deze heropening. Want naast herstel van het dak koos het management van eetcafé de Driesprong er voor om de gehele zaal een nieuw aanblik te geven. Het gaat al mis bij het betreden van het café. Een totaal nieuwe ingang dan wel garderobe dan wel muntuitgave dan wel bar verrees aan de zuidelijke zijde van de zaal. Voor de bovengenoemde die-harder was het een rare gewaarwording, naar verluid heeft menigeen uit protest een half uur staan te wachten voor de oude vertrouwde ingang voordat de spreekwoordelijke eieren voor het geld gekozen werden.

Ook het toilet heeft een totale verbouwing ondergaan waar opgemerkt moet worden dat het recirculatie systeem van genuttigd bier door vele bezoekers met herkenning maar ook zeker gefronste wenkbrauwen verwelkomt wordt. Het genuttigd en door het lichaam verwerkte bier wordt opgevangen in een fust en vervolgens verwerkt tot nieuwe, schuimende, alcoholhoudende tarwe-smoothies.

Het was duidelijk dat de Esperando’s de opdracht hadden meegekregen om het behang nog een laatste zetje tegen de muur te geven. De techniek achter behanglijm is momenteel dusdanig vergevorderd dat forse trillingen voor een ultieme hechting met de ondergrond zorgen. Herman en Bert draaiden de volume knop open en gaven vol gas met wereldhits als Ha, Ha die Loosies, Jansie de Palingboer en Sexy Weekend. Na het optreden bleef menigeen met vermoeide voeten en een piep in het oor achter.

Opvallend was dat gedurende de hele avond René, Jannes en nog twee niet nader te noemen – in het zwart geklede – mannen met een luidspreker in het oor liepen. Opvallend aangezien de Olympische Spelen nog niet zijn begonnen, er geen andere noemenswaardige sportevenementen plaatsvinden en Radio Dakota geen uitzending had. Geconcludeerd moet wel worden dat de heerschappen met een geheime missie bezig waren.

Al met al kan geconcludeerd worden dat de verbouwing is afgerond en het eerste feestje er één is waar naar tevredenheid op teruggekeken kan worden.