Logo-Oostermoer-headerslider- (1)In 2014 is het weer zover, de tentoonstellingsvereniging Oostermoer zal wederom neerdalen in de voormalige gemeente Gieten. De formele doelstelling van de tentoonstellingsvereniging luidt: “Het organiseren en bevorderen van tentoonstelling in het belang van de landbouw”. Hoewel er nog steeds typische agrarische festiviteiten zoals de paardenkeuring, het concours hippique en de boerentrekkertrek worden georganiseerd. Is dit sinds de oprichting in 1919 toch wel bijzaak geworden. Onderdelen als de dorpsversiering, optocht, vijfkamp, huisdierenshow en andere plaatselijk activiteiten nemen steeds meer de overhand.

Over het eerst genoemde is de laatste tijd veel te doen binnen ons dorp. Gieterveen behoort tot de oude gemeente Gieten en heeft weliswaar al vele malen meegedaan aan de optocht, echter was er nooit versiering in het dorp aanwezig tijdens de Oostermoer-week. Tijdens deze week staat bij grote broer Gieten het gehele dorp vol straatversiering welke tijdens de avond mooi worden verlicht. De “lichtroute” die per auto, fiets of zelfs wandelend kan worden afgelegd trekt elke keer weer veel bekijks. Omdat Gieterveen ook tot de voormalige gemeente Gieten behoort werd de volgende vraag neergelegd bij de organisatie: “Is het mogelijk Gieterveen te betrekken bij deze lichtroute?”. Na enig overleg was het antwoord als volgt: “Ja, het is mogelijk de lichtroute te vergroten en deze door Gieterveen te laten lopen, mits er genoeg animo en enthousiasme is vanuit het dorp”.

Het idee is om de lichtroute vanaf Gieterzandvoort over de Veenakkers ons dorp te laten binnenkomen. Om vervolgens via de Broek, nieuwbouw en Bonnerveen terug te keren richting Gieten. Bij de in- en uitgang van het dorp kan een grote boog worden gemaakt. Hoe deze er uit komen te zien is uiteraard afhankelijk van het thema, wat overigens vrij ingevuld kan worden. Inmiddels zijn er al een aantal enthousiaste Gieterveners opgestaan. Echter is het lastig het interesse van de rest van het dorp te peilen. Daarom heeft Gieterveen.com een vragenlijst opgesteld om te zien hoe dit idee leeft onder onze dorpsbewoners. Er hoeven verder geen persoonsgegevens ingevuld te worden, de resultaten worden dan ook anoniem gepubliceerd. Wees daarom vrij in het geven van u antwoord.

 

 

Sorry, er zijn geen polls op dit moment.

 

Sorry, er zijn geen polls op dit moment.

 

Sorry, er zijn geen polls op dit moment.

 

Sorry, er zijn geen polls op dit moment.

 

Sorry, er zijn geen polls op dit moment.

 

Sorry, er zijn geen polls op dit moment.

 

Sorry, er zijn geen polls op dit moment.

Geef een reactie