De Buurtbus is een kleinere bus die volgens een vaste route en dienstregeling rijdt. De chauffeurs zijn vrijwilligers. Bij de chauffeur kunt u een Buurtbuskaartje kopen. Reguliere kaartjes zijn niet geldig op de Buurtbus.

De Buurtbus rijdt bij ons in de buurt op de volgende trajecten:

  • Lijn 92 Sellingen – Stadskanaal
  • Lijn 94 Stadskanaal – Gieten

In de Buurtbus zijn andere kaartjes geldig dan u gewend bent bij de ‘gewone’ bus. U kunt bij de chauffeur voor € 2,- een Buurtbuskaartje kopen. De OV-jaarkaart is ook geldig in de Buurtbus. Net als in de ‘gewone’ bus reizen kinderen t/m 3 jaar altijd gratis mee.

Reist u vaker met de Buurtbus? Een Buurtbus Maandabonnement kost € 30,- en is te koop bij de chauffeur. Dit is voordeliger als u vaker dan 15 x per maand met de Buurtbus reist.

LET OP !! u kunt NIET met de OV-chipkaart reizen en ook Sterabonnementen en Studentenproducten zijn NIET langer geldig in de Buurtbus. Passagiers die in het bezit zijn van een Sterabonnement of Studenten OV-Chipkaart kunnen vanaf 1 januari 2014 in aanmerking komen voor een gratis Buurtbus maandkaart ( t.w.v. 30 Euro ).

Passagiers kunnen dan gebruik blijven maken van de Buurtbus.  Deze gratis Buurtbusmaandkaart kunt u aanvragen bij de Klantenservice van Qbuzz (0900-7289965).  Dit alles staat ook vermeld op de foldertjes die in de buurtbus aanwezig zijn.

 

Geef een reactie