Een zonnige 2e paasdag
Een zonnige 2e paasdag

Paaseieren zoeken

Tweede paasdag viel dit jaar op de grappen dag van het jaar: 1 april. Hoewel we de laatste weken niet echt op lekker lenteweer waren getrakteerd begon de dag alleraardigst. Het was weliswaar geen 20 graden, maar het zonnetje scheen heerlijk. Een prachtige dag voor een wandeling met het kroost richting broek 1. Want de Activiteitenvereniging had het jaarlijkse paaseieren zoeken op het programma staan. Net als voorgaande jaren was verzamel- en vertrekpunt café de Driesprong. Ook net als voorgaande jaren waren de eieren voor de kinderen t/m groep 3 op de camping achter het café verstopt. Voor de kinderen van groep 4 t/m 6 lagen de eieren iets verder op in het bos nabij de ijsbaan.

Kinderen t/m groep 3

De kinderen t/m groep drie mochten samen met paashaas Gerben van Dellen mee naar de camping achter het café. De kleinsten konden opzoek gaan naar eieren met een beetje hulp van hun ouders. Dit helpen is overigens voor de ouders niet zonder risico. (Zie verder onder het kopje Paashaas!) Al snel waren de makkelijk vindbare eieren gevonden. Echter de meest gedreven kinderen gaven niet en zochten door tot het laatste ei gevonden was. We hopen voor de campinggasten van het aankomende seizoen dat alle eieren gevonden zijn en dat de lucht van rottende eieren hun vakantie niet gaat bederven.

Winnaars:

  1. Bo Kamping
  2. Katja Wierda
  3. Sascha Wierda

 

Begeleider Chris Kombrink probeert de gemoederen te kalmeren
Begeleider Chris Kombrink probeert de gemoederen te kalmeren

Kinderen groep 4 t/m 6

De kinderen van groep 4 t/m 6 mochten onder toezicht (maar uiteraard zonder ouders) mee naar het naast gelegen bos. De deelnemers waren dit jaar wederom super fanatiek. Het was daarom ook lastig niet alvast vooruit te rennen, om zodoende eerder dan alle tegenstanders de eieren te vinden. Het lukte begeleider Chris Kombrink uiteindelijk toch de gemoederen te kalmeren en een ieder op de spelregels te wijzen. Bij het daadwerkelijke startsignaal was iedereen dit echter alweer snel vergeten en kon de veldslag beginnen. Geen boom of struik stond de kinderen in de weg om de meeste eieren te bemachtigen. Na een klein half uur, waren zo goed als, alle eieren gevonden en kon iedereen met een voldaan gevoel en een volle buidel terugkeren naar het café. Hier werd de opmaak van de oogst vastgesteld met de volgende uitkomst:

Winnaars:

  1. Mark Roossien
  2. Ryan Drent
  3. Wout Trox
Paashaas Gerben van Dellen
Paashaas Gerben van Dellen

Paashaas!

Dit jaar was de eer om paashaas te zijn aan Gerben van Dellen. Hij was in 2012 uitgeroepen tot “best mee zoekende ouder”. De prijs die hier aan vast zat was het uitvoeren van de functie “paashaas” bij het paaseieren zoeken 2013. Gerben verstond zijn rol uitstekend en sprong vluchtig in het rond om alle kinderen te voorzien van chocolade eieren. Het was lastig om voor 2014 een “best mee zoekende ouder” vast te stellen. Het was dus ook nog maar de vraag of de kinderen in 2014 de paashaas überhaupt terug zouden zien. Dit kon de AVG niet over haar hart verkrijgen en heeft daarom besloten Inez Bensik uit te roepen tot “best mee zoekende ouder 2013” en daarmee tot “paashaas 2014”. Niet iedereen was het eens met dit besluit en het zorgde zodoende voor de nodige ophef. Daarom is besloten dat er, tot uiterlijk 21 maart 2014, schriftelijk bezwaar (via het contactformulier) kan worden ingediend tegen dit besluit. Mocht er echter geen bezwaar zijn dan zal Inez Bensik de rol van paashaas 2014 op haar nemen.