Dit jaar was het weer raak! Na het succesvol eieren zoeken door de peuters en de kleuters in de ochtend was het ’s avonds tijd voor het traditionele paasvuur in Gieterveen. Alle Gieterveners konden hun snoeihout kosteloos achterlaten op de grond die sinds vorig jaar beschikbaar is gesteld door HarmJan Wichering.

Een goed begin is ….

Zoals de titel al zegt: “Een goed begin is het halve werk”. Zo ook werd dit jaar weer de nodige voorbereiding getroffen om een mooie paasbult neer te zetten. De keet van de jeugd werd er bij gehaald om het weer te temperen. Sneeuw, wind, kou waren helaas de weersomstandigheden. Een nodig warmhoud drankje werd ingeslagen en de nodige muzikale ondersteuning werd geregeld.
Voor de zaterdag werd de live-act “Arjans one man Show Band” ingehuurd. Menig deuntje passeerde de revue. O.a. “Onze poes en buurmans kater”, “Rosanne”, “Ik verscheurde je foto” en vele anderen.

Voorbereiding Paasvuur GieterveenArjans One Man Show Band

Volop snoeihout!

Uit de grote bult snoeihout die we dit jaar rijk waren is gebleken dat menig Gietervener zijn tuin flink uitgedund heeft.  Ook menig niet Gietervener heeft zijn hout achter gelaten op het paasvuur. Echter was dit hout nooit van hun zelf maar altijd van de buurman of een vereniging.

Paasvuur Gieterveen

Het weer!

Eindelijk was het zo ver. Op eerste paasdag heeft de zon zijn intreden gedaan en werd het eindelijk aangenamer. Dit was ook tweede paasdag af te zien aan het aantal bezoekers dat het paasvuur hebben bezocht. Na een treurig jaar in 2012 vol regen en kou was 2013 een welkome afwisseling. Door het mooie weer konden verschillende kiekjes genomen worden. Zo ook van onze buur paasbulten.
Tevens heeft onze burgermeester ons paasvuur ook aangedaan. Wij vroegen ons af; is hij hier om zieltjes te winnen voor de nieuwe verkiezingen of… heeft de burgemeester oprecht interesse in Gieterveen?

Buurpaasvuur  - Gieterzandvoort & Eexterveen
Buurpaasvuur – Gieterzandvoort & Eexterveen

Fire in the hole!!!

Verschillende kinderen kregen de kans om met tuinfakkels de grote paasbult in vuur en vlam te zetten. De aanhoudende droogte van de afgelopen tijd resulteerde in een niet moeilijk aan te steken paasbult. Doordat de organisatie (Dorpsbelangen Gieterveen) de paasbult mooi dicht op elkaar heeft gedrukt kon er nog lang genoten worden van het brandende snoeihout.

Paasvuur Gieterveen

Subsidie

Twee dagen heeft de witte rook over de landerijen van Gieterveen heen gerold. Het paasvuur Gieterveen was schoon en bestond alleen uit snoeihout wat terug te zien is in het kleine bultje afval wat overgebleven is. Zoals menig een wellicht weet wordt de subsidie verstrekt aan de hand van het over te blijven afval. Veel afval = weinig subsidie. Door de strenge toezicht van het Dorpsbelangen Gieterveen kunnen we er vanuit gaan dat ook dit jaar de subsidie weer goed is om de kosten te dekken.

Paasvuur Gieterveen
Suggestie van Gieterveen.com voor een volgend jaar zou zijn: – Partytent (tegen de wind)- Kleine versnapering

Paasvuur Gieterveen animated