In het voorjaar van 2014 heeft de gemeente AA en Hunze via een publicatie in de Schakel belangstellenden opgeroepen om vrijblijven een bouwplan in te dienen voor de voormalige schoolocatie, geleg aan de Meertensweg/Broek te Gieterveen.  Gebrek aan interesse was er allerminst, maar liefst 14 aannemers en/of projectontwikkelaars hebben een plan ingediend voor de invulling van deze kavels. De voorwaarden waren in vogelvlucht de volgende:

  1. Zes levensloopbestendige twee-onder-éénkap woningen, voor meerdere doelgroepen.
  2. Prijsklasse tot maximaal € 175.000,- v.o.n. Dit bedrag is inclusief de kavelprijs van € 30.000,- excl. BTW en k.k.
  3. Een summier schetsontwerp.
  4. De verkoopstrategie van de bouwer of ontwikkelaar
  5. Bebouwingsvoorschriften, namelijk goothoogte hoofdbebouw maximaal 4.00 m¹, bouwhoogte hoofdgebouw maximaal 8.00 m¹, dakhelling hoofdgebouw minimaal 30 en maximaal 60 graden, aan- en uitbouwen en bijgebouwen en overkappingen ten minste 3 m¹ achter de voorgevel.
  6. Breedte van de kavels is 10 meter.

Alle bouwplannen zijn aan bovengenoemde criteria getoetst. Het plan van Projectontwikkeling B. Timmer uit Borger heeft de gemeente AA en Hunze naar voren geschoven als meest geschikt. Het plan met 6 stuks 2-onder-1 kap woningen, ontwikkeld samen met Martini-architekten en Van Dijk Bouw, is voorzien van een slaapkamer en badkamer op de begane grond en 2 slaapkamers op de verdieping. Niet alleen de gemeente AA en Hunze voelde wel wat voor dit plan. Tevens de gemeente Borger-Odoorn heeft er voor gekozen in de woonwijk Daalkampen te Borger. Download hier de complete brochure van de woningen.

De meeste afbeeldingen zien er gelikt uit met garage’s, bijkeukens en dakkapellen. Let wel dat de meest genoemde prijzen exclusief de genoemde opties zijn en dus een meerprijs geven.

 

 

31321267

Geef een reactie