Woensdag 6 april wordt er in Nederland een referendum gehouden over het associatieverdrag tussen de EU en de Oekraïne. Tijdens dit referendum kun je aangeven of je voor of tegen de invoering van dit associatieverdrag bent. In dit verdrag worden afspraken gemaakt over economische, justitionele, (sociaal) politieke en een militaire samenwerking. Voorstanders van dit associatieverdrag zien economisch gewin in de EU en Oekraïne en eveneens politieke stabiliteit in de regio, terwijl tegenstanders bakken vol subsidie richting Oekraïne zien vloeien en de Russische soldaten al door de straten van Nederland zien marcheren. Dit verschil in inzicht was de reden om een referendum aan te vragen om het Nederlandse volk te raadplegen over dit associatieverdrag

160229-fd-referendum-oekraine
Illustratie: Hein de Kort

Wat weet jij ervan?

Dit is niet een geheel onbelangrijke vraag om te beantwoorden, voordat je woensdag gaat stemmen in het stemlokaal in het Dorpshuis van Gieterveen of waar ook in het ganse land. Om jezelf te testen heeft RTL nieuws een zelftest gemaakt.

Zelftest van RTL

Wat is een verkiezing zonder een stemwijzer? Gelukkig is er ook een stemwijzer in elkaar geknutseld voor dit referendum. Deze is te vinden op:

http://verdragwijzer.nl

We zijn natuurlijk ook reuze benieuwd wat men hier in Gieterveen gaat stemmen tijdens dit referendum. Vandaar dat we een Poll hebben gemaakt om inzicht te krijgen in de mening van de bezoekers van deze website. Vul hieronder poll in en zie ook wat anderen gekozen hebben.

[CP_POLLS id=”9″]

Geef een reactie