Prachtschot Rideon de Vries bezegelt lot GKC

304

GIETERVEEN – Na 2 weekenden zonder voetbal konden de mannen van hoofdtrainer Sihasale zicht eindelijk revancheren voor de zware nederlaag tegen SVZ. Ook dit weekend bleef het lang spannend of er gespeeld kon worden. Aanhoudende nachtvorst en een harde wind maakt het veld en het spel niet beter op . Dit was te merken.

Direct na de aftrap liet Gieterveen duidelijk aanvallende intenties zien. Beide vleugels met het krijt aan de schoenen en backs die keer na keer mee opstomen naar voren. Dit resulteerde al snel in een aantal kansjes.
Na 6 minuten wist Jorg Post door te breken en liep met de bal het 16 meter gebied in. Aldaar werd hij onderuit getrokken door de verdediger van GKC. Scheidsrechter Venema besloot echter geen strafschop toe te kennen. De dienstdoende arbiter was daarin erg consequent. Er mocht om de bal gevochten worden en er werd niet kinderachtig gefloten.

Het was duidelijk dat de groenhemden beter combineerden dan de gelen uit Gasselte. Langs de kant werd dan ook vlug geroepen om doelpunten. Een 3-0 ruststand werd als het minimale vereiste gezien. Zover kwam het niet. Wel wist Gieterveen na 32 minuten spelen de score te openen. Jerremy Weerts maakte goed gebruik van zijn snelheid en wist Jorg Post een niet te missen kans te bieden. Dat deed hij dan ook niet en zo stond de 1-0 op het scorebord. Vlak voor rust wist Jorg Post nogmaal toe te slaan in een bijna identieke situatie en bracht zo de tussenstand en tevens de ruststand op 2-0.

In de rust was de boodschap duidelijk. Goed gevoetbald, maar hou het dicht achterin en wees scherp de eerste 5 minuten na rust. Niet tegen een tegendoelpunt aanlopen was de boodschap van Sihasale.

Deze opdracht werd wel erg letterlijk genomen. Direct na rust wist GKC de druk op het doel van Gieterveen wel te verhogen maar een tegendoelpunt viel niet.
In de ZESDE minuut na rust was het wel raak voor de gasten. Doelman Groenhof liet de bal los en hier wisten de gasten van te profiteren en de spanning terug te brengen in de wedstrijd.

Direct na dit doelpunt greep trainer Sihasale in en bracht niet één maar twee wissels. Sjors Doeve werd vervangen door Bert Kupers en de niet helemaal fitte Maarten Mulder maakte plaats voor Rideon de Vries.

Geen 10 minuten later gaf Twan Ramaker aan graag gewisseld te willen worden, na een zware week vol inspanning was hij moegestreden.  Ramaker had de plek van Mulder overgenomen nadat hij het veld had verlaten. Deze plek, centraal in de verdediging werd overgenomen door Rideon ‘Rieks’ de Vries, ondermeer op voorspraak van Mulder zelf.
Leider Mark Roossien waarschuwde Mulder nog. “Als het goed bevalt, dan weet je het hé Mulder.”

En het beviel goed! Met nog zo’n 10 minuten te spelen op de klok  – en nog steeds een 2-1 voorsprong- bood de Vries zich aan op het middenveld. Daar twijfelde hij niet en schoot de bal snoeihard van een afstand van circa 23 en een halve meter de kruising in. Deze goal van de slechts 17 jarige de Vries is misschien wel de mooiste van het seizoen, of in ieder geval conccurerend met de goal van van der Veen tegen SGO. Maar de wedstrijd was beslist en de punten bleven in Gieterveen.

Gieterveen 1  – GKC 1
Eindstand: 3-1 (2-0)

Gieterveen:
J, Groenhof; H. Mulder,  K. Meering (aanvoerder), M. Mulder (’50 R. de Vries), J. Thijs; S. Doeve (’50 B. Kupers), N. Drent, T. Ramaker (’60 W. Nijhuis); J. Post, S. van der Veen, J. Weerts.

’32          1-0          J. Post (J. Weerts)
’44          2-0          J. Post (J. Weerts)
’51          2-1          –
’80          3-1          R. de Vries (S. van der Veen)

Volgende week staat de uitwedstrijd bij Amboina op het programma. De club uit Assen heeft momenteel net als Gieterveen 24 punten behaald uit 15 wedstrijden. Wel hebben de Assenaren een beter doelsaldo (+22 tegen -7) maar een overwinning aankomende zondag kan Gieterveen naar de 4e plek brengen.