Project update: Nucleaire bunker

1206

Als reactie op de groeiende bezorgdheid over mogelijke nucleaire dreigingen vanuit Rusland hebben wij een half jaar geleden een plan ingediend bij het Windmolen gebiedfonds om in Gieterveen een hypermoderne nucleaire bunker te bouwen. Deze aanvraag is, zoals de meeste inwoners van ons dorp zullen hebben vernomen, onlangs goedgekeurd.

Voorbeeld van een klimaatcel om zelf vers voedsel te kweken tijdens een nucleaire aanval.

De bunker bevindt zich ondergronds en biedt plaats aan maximaal 100 inwoners van het dorp in geval van een nucleaire aanval. Hij zal worden uitgerust met de nieuwste technologie en benodigdheden, waaronder luchtfiltersystemen, voedsel- en wateropslag, meerdere klimaatcellen en zelfs amusementsfaciliteiten om de bewoners bezig te houden tijdens het langdurige verblijf onder de grond.

De bouw van de bunker begint volgende maand en zal naar verwachting eind dit jaar voltooid zijn. In de tussentijd vragen wij inwoners om hun noodpakketten klaar te maken en plannen te maken om zo nodig naar de bunker te evacueren.

Zoals eerder aangegeven kunnen niet alle 980 inwoners van ons dorp hun toevlucht zoeken in de bunker. Helaas liet het maximale subsidiebedrag dit niet toe. We hebben besloten gezinnen niet te scheiden bij de beslissing wie wel en wie niet een plaats kan krijgen. Er kunnen dus 25 tot 30 gezinnen in de bunker worden ondergebracht. We hebben besloten om alleen de belangrijkste en meest nuttige gezinnen in de bunker toe te laten. Om tot een lijst van de belangrijkste en nuttigste families te komen, gaan we een online verkiezing starten. Deze wordt aanstaande zaterdag geopend op Gieterveen.com.

We begrijpen dat dit nieuws voor sommigen van jullie als een verrassing kan komen, maar wees gerust dat jullie veiligheid en welzijn onze hoogste prioriteit hebben en dat we de verkiezing zo eerlijk mogelijk zullen laten verlopen. We zullen updates blijven geven naarmate het project vordert, en kijken ernaar uit om belangrijke gezinnen zo veilig en gezond mogelijk te houden in het geval van een nucleaire noodsituatie.

De bunker zal worden opgebouwd uit modulaire ronde wooneenheden, die door buizen met elkaar worden verbonden. De bunker wordt 3 meter onder de grond geplaatst, zodat gammastraling niet tot de wooneenheden kan doordringen.

Bron: Dit nieuwsbericht is geschreven door ChatGPT met input van Jan Warmink