Afgelopen zaterdag stond Gieterveen in het teken van spelletjes. In de ochtend was het spel “Hemmeltied” van radio Drenthe in het dorpshuis. ’s Avonds werd de pubquiz georganiseerd door de activiteiten vereniging Gieterveen(AVG) in het café. Dit was de tweede keer dat deze georganiseerd werd. De opkomst was nog beter dan vorig jaar, toen er 21 teams meededen. Nu stond de teller op 27 teams. De zaal van het café was dan ook overvol. De organisatie achter deze pubquiz was al op tijd op de hoogte van het aantal mensen via de vooropgave, waardoor ze maatregelen kon nemen, zodat iedereen een plek kon krijgen.

Vorig jaar hadden mensen moeite om de vragen goed te kunnen volgen. Daarom werden er dit jaar twee schermen geplaatst om de vragen te kunnen tonen. Er waren in het begin echter technische problemen om de vragen te kunnen tonen op het schermen. Ook het scherm voor de tijdswaarneming weigerde dienst. Dit alles kostte al met al een half uur voor dit was opgelost, waarna de pubquiz toch eindelijk kon beginnen. De vragen bestonden uit meerdere onderdelen, zoals, geschiedenis, aardrijkskunde, menselijk lichaam, muziek en wetenschap. In totaal werden er 65 vragen gesteld. Uiteindelijk mochten de eerste vier teams met de meeste punten door naar de finale. De teams die doorgingen waren: 4xniks, midlife crisis, team v/d Veen en team 19. In de finale volgden drie ronden, waarbij in elke ronde een team afviel. Het eerste team dat afviel was 4xniks. De leden van dit team kregen een bittergarnituur aangeboden door de AVG. In de tweede ronde met de (net als vorig jaar niet goed werkende) bom viel midlife crisis af. Uiteindelijk in de laatste ronde werd team v/d Veen de winnaar van de avond. De teamleden kregen elk een vleespakket aangeboden door de AVG. Na afloop zorgde de band Animal Antics voor een muzikale afsluiting van de avond. Op een paar technische problemen na was de pubquiz wederom een groot succes. Toch zou de AVG willen weten of de pubquiz volgende jaar weer georganiseerd moet worden. Kunt u daarvoor onderstaande poll invullen en versturen?
[poll id=”9″]

Overzicht zaal Pubquiz 2013 gezien vanaf het toneel. Overzicht zaal Pubquiz 2013 gezien vanaf het toneel. Team 19 werd tweede tijdens de pubquiz van dit jaar. Team 19 werd tweede tijdens de pubquiz van dit jaar. De winnaars van de pubquiz; team v/d Veen De winnaars van de pubquiz; team v/d Veen