Puntje voor Gieterveen 1 in wedstrijd tegen Witteveensche Boys ‘87

274

GIETERVEEN – Nadat het eerste elftal van vv Gieterveen vorige week tegen een nederlaag aan liep tegen koploper TLC (6-2) stond afgelopen zondag de thuiswedstrijd tegen de Witteveensche Boys op het programma. De 1-0 voorsprong tijdens de rust kon in de tweede helft niet worden vastgehouden. Na 90 minuten voetballen stond er een 1-1 gelijkspel op het scorebord.
Door de vele blessures in de eerste selectie van Gieterveen stonden er maar liefst 4 spelers van Gieterveen 2 en een speler van de A-junioren op het wedstrijdformulier. Adolf Luit was opgesteld als laatste man en routinier Roel Drent mocht als spelverdeler op het middenveld zijn opwachting maken.
Nadat pupil van de week, Eva Bakker, de aftrap had verzorgd en in herhaling de doelman wist te passeren floot scheidsrechter Roos uit Gasselte de wedstrijd in gang.
De eerste goede kans van de wedstrijd is voor de gasten uit Witteveen. Direct vanaf de aftrap komen de gasten gevaarlijk naar voren stomen. De aanval resulteert niet in een doelpunt. De spelers van Gieterveen zijn wel gelijk scherp en weten ook dat de wedstrijd begonnen is.
De ploegen zijn duidelijk aan elkaar gewaagd, hoewel Witteveen tijdens de beginfase de beste kansen heeft. In de uitbraken van Gieterveen laat het zien wel gevaarlijk te zijn. Keer op keer wordt de ruimte op de flanken gezocht, zonder dat dit grote kansen oplevert.
Na een dik half uur spelen wordt het eerste doelpunt van de middag gescoord. Vanuit een voorzet van Jorg Post mag middenvelder Stefan van der Veen inschieten. Tergend langzaam rolt de bal over de doellijn en kan het doelpunt gevierd worden.
Vanuit de kleedkamer zijn er geen wijzigingen aan de kant van Gieterveen. Het spelbeeld verandert dan ook niet zo veel. In de 58ste minuut gaat Jorg Post aan de kant en komt Casper Mentink voor hem in de plaats. Op dat moment staan er twee Mentink broers in het veld.
Tien minuten daarna krijgt Witteveen een corner. De voorzet komt bij de eerste paal en wordt niet weg gekopt door Stefan van der Veen. De aanvaller van Witteveen raakt de bal wel, doelman van Dijken kan niet pareren. Vrijwel vanuit het niets staat Witteveen weer gelijk op sportpark de Hoogkaamp.
Het spelbeeld wordt gaandeweg de wedstrijd niet veel beter. Van beide kanten wordt veelal de lange bal gespeeld. Op het laatst krijgt Gieterveen nog een aantal kansen, waaronder een knappe volley van Sjors Doeve.Na 90 minuten gespeeld te hebben besluit scheidsrechter Roos af te fluiten met een 1-1 gelijkspel op het scorebord.

Aankomende zondag gaat Gieterveen 1 voor de tweede keer dit seizoen op bezoek bij GKC uit Gasselte. De eerste confrontatie dit seizoen, voor de beker werd met 2-3 gewonnen. Thuis moest Gieterveen het onderspit delven, 2 -0.