Afgelopen zondag heeft de redactie haar stoute schoenen aangetrokken om deel te nemen aan de Bruine Bonen wandeltocht. Om klokslag 11:00 uur verzamelden zij zich bij dorphuis “Ous Hoes”. Hier konden zij de keuze maken uit een viertal wandeltochten bestaande uit 5 km, 10 km, 15 km of 25 km. Omdat de redactie geen geoefende wandelaars zijn maar zij zich ook niet wilden laten kisten, werd gekozen voor de tocht van 10 km. In een heerlijke ochtend zon startte de redactie met de tocht. Door en keurig verzorgde routebeschrijving en uitgezette bewegwijzering (groene pijlen voor de 10 km) werd de redactie via de Herenweg Zuid, door het natuurgebied de Bonnerklap en via de Koestroomdijk naar Veenof geleidt. Hier was het tijd voor een korte pauze en werd door de organisatie een kopje koffie of thee en een heerlijke plak cake aangeboden.

Na dit welverdiende rustmoment werd de tocht vervolgd. Via  twee bruggen werd de Hunze nabij de Torenveen wederom overgestoken om via de Torenveenscheweg, Schipperspad en de Boerendijk terug te keren naar het dorpshuis. Helaas had de heerlijke ochtendzon in dit laatste gedeelte van de tocht plaatsgemaakt voor een regenachtige winterstorm met natte sneeuw. Hierdoor kwam de redactie als “verzopen katten” terug aan bij het dorpshuis. Hier werd respectievelijk 1 van de bestuursleden verantwoordelijk voor gehouden. Hij vond het nodig zich op deze prachtige zondagochtend te verslapen, waardoor de redactie met een half uur vertraging vertrok en dus net op tijd was om deze heerlijke winterstorm mee te pakken. Gelukkig stond er bij terugkomst een heerlijke kop groentesoep of bruine bonen met spekkies klaar voor de volwassenen en voor de kinderen een lekker bord patat.

Van de 4 verschillende routes hadden de meeste deelnemers zich aangemeld voor de 10 en 15 km. De tocht van 25 km was nieuw dit jaar en daarom nog relatief onbekend voor de deelnemers. Hierdoor lieten de meeste deelnemers deze nog even links liggen. De 5 km werd zoals voorgaande jaren voornamelijk ’s middags bewandeld. Door de mindere weersomstandigheden in de middag waren er iets minder deelnemers dan verwacht. Maar met een totaal van 95 over de gehele dag waren er wederom meer deelnemers dan in voorgaande edities. Hierdoor kun je zeker zeggen dat de Bruine Bonen wandeltocht ook dit jaar een groot succes was !! Tevens wil de redactie van Gieterveen.com Stichting dorpshuis “Ous Hoes” complimenteren met de uitstekende organisatie van dit evenement, chapeau !!

Hieronder ziet u nog enkele sfeerimpressies van de tocht.

Pauze nabij Veenhof met een kopje koffie of thee
Pauze nabij Veenhof met een kopje koffie of thee
Gedeelte van de wandeltocht door natuurgebied de Bonnerklap
Gedeelte van de wandeltocht door natuurgebied de Bonnerklap
Na afloop stond er een heerlijke kop bruine bonen met spekkies klaar
Na afloop stond er een heerlijke kop bruine bonen met spekkies klaar (de spekkies moeten hier nog toegevoegd worden)