logoDit weekeinde stonden er twee activiteiten op het programma van Manege Oostermoer aan de Tjassenswijk. Zaterdag had de manege “open huis”. Iedereen die een kijkje wilde nemen in de nieuwe accommodatie was welkom. Hoewel er ’s morgens nog hard werd gewerkt om de laatste bestrating er in te leggen was de manege eerder al goedgekeurd door Stichting Veilige Paardensport en heeft het hiervoor een veiligheidscertificaat mogen ontvangen. De nieuwe accommodatie voldoet hiermee aan alle eisen van hun handboek en heeft daarom het kenmerk :  “een hippische accommodatie wat het maximale doet om de paardensport zo veilig mogelijk te maken”. Een hele mooie prestatie.

vhcvanaf 14:00 uur was de manege “spik & span” en klaar om de gasten te ontvangen. Zo’n 100 nieuwsgierige gasten kwamen langs om de manege met eigen ogen te bekijken. Naast een binnen- en buitenbak met chique bodem, ruime opzadelplek, wasplaats en de mogelijkheid om lessen te nemen beschikt de nieuwe manege over een aantal luxe stallen. De stallen zijn ruim en de paarden kunnen onderling contact hebben. Bent u opzoek naar een pensionstalling voor paard of pony kijk dan voor meer informatie over deze stalling en overige tarieven van de manege op de verenigingspagina van RV & PC Oostermoer. (KLIK HIER)

logo_aaenhunzecupZondag stond er een ponywedstrijd voor de allerkleinsten op het programma. In de Aa en Hunze Bixie Cup streden deelnemers van 6 tot 13 jaar om de titel in de rubrieken dressuur en springen. Met eerst genoemde ging de dag ’s morgens van start. Bij het onderdeel dressuur rijden de deelnemers allerlei figuren met hun pony’s , zoals een gebroken lijn, een volte en een slalom. Er stonden 3 klassen op het programma waarin totaal 22 deelnemers mee deden:

  • Klasse AA (de makkelijkste, hier mag iemand je pony vasthouden)
  • Klasse A (middelste klasse)
  • Klasse B1 (moeilijkste klasse)

Na de middag was het de beurt aan de springers. Bij het springparcours liggen balkjes waar de deelnemers overheen draven en hindernisjes om overheen te springen. Bij dit onderdeel zijn er twee klassen waar in totaal 13 deelnemers mee deden:

  • Klasse AA (makkelijkste klasse, hier mag iemand je pony vasthouden)
  • Klasse A (iets moeilijkere klasse)

Naast een leuk aantal deelnemers was er volop familie, vrienden en andere supporters van de deelnemers aanwezig. Ook deze mensen genoten zichtbaar op deze zonnige herfstdag. Naast koffie met een lekkere koek, was er voor deelnemers en overige aanwezigen een lekkere kop soep te krijgen tussen de middag. Al met al was het zeer geslaagde dag voor de Manege Oostermoer.

Een volle parkeerplaats
Een volle parkeerplaats
img_5218
De Aa en Hunze Cup wordt mede mogelijk gemaakt door
In rijden in de buitenbak in een heerlijke ochtendzon
In rijden in de buitenbak in een heerlijke ochtendzon
Instappen voor de dressuurproef
Instappen voor de dressuurproef
Een dressuurproef in de klasse B1
Een dressuurproef in de klasse B1
Geconcentreerd blijven tot de laatste volte
Geconcentreerd blijven tot de laatste volte
De jury keek geconcentreerd toe voor een goede beoordeling
De jury keek geconcentreerd toe voor een goede beoordeling
Spanning vlak voor de start
Spanning vlak voor de start
Deelnemerslijst dressuur
Deelnemerslijst dressuur
Deelnemerslijst springen
Deelnemerslijst springen