Reportage: Mystica-beurs

360
De redactie was zichtbaar tevreden na een geslaagde middag op de Mystica-beurs
De redactie was zichtbaar tevreden na een geslaagde middag op de Mystica-beurs

De redactie van Gieterveen.com is doorgaans op zondagmiddag langs de lijn te vinden om de plaatselijke voetbalclub naar de overwinning te schreeuwen. Afgelopen zondag waren de mannen van VV Gieterveen vrij en moest dus elders vertier worden gezocht. Men had een kijkje kunnen nemen in Orvelte bij “de dag van het ploegpaard”, in Winsum de 150e Baistemaart kunnen bijwonen of in de Euroborg FC Groningen hebben zien winnen van PSV. Toch besloot de redactie anders en niet om de minste reden.

Zondagmiddag was het een drukte van jewelste bij het plaatselijk café de Driesprong. De 3e editie van de Mystica-beurs stond op het programma. De redactie had de vorige 2 edities aan zich voorbij laten gaan en heeft daarom  de stoute schoenen aangetrokken om een kijkje te gaan nemen op deze spirituele beurs.

Het was even zoeken naar de ingang door de walm van wierook, maar de heren waren behoorlijk onder de indruk van de ontspannen sfeer die er in het café hing en waren dan ook direct in hun element. De grote zaal was gevuld met een tiental kramen. Om de weg van angst naar vertrouwen of je eigen ziele-opdracht te vinden was je hier aan het juiste adres. Van chakra’s lezen tot aan runen en van magnetisme tot aan reiki alles wat maar met spiritualiteit te maken had was hier te vinden. Voor €15,- was het mogelijk om een consult met één van de aanwezige Reiki-masters, Aurahealers of counselors te hebben. Wanneer dit allemaal gesneden koek voor je is kun je er voor kiezen om op een ander moment een cursus Kuan Yin Energie of Reiki te volgen. Voor het luttele bedrag van €165,- is dit een koopje om je ontspoorde leven weer op de rit te krijgen.

Naast consults en readings was er ook de mogelijkheid helende sieraden te scoren. Of deze armbanden en kettingen het gewenste placebo-effect opleveren is maar de vraag. Wel is feit dat de meesten niet onderdeden voor de felbegeerde Rolex sieraden. Ook waren er ook verschillende Toermalijn stenen te verkrijgen. Deze stenen hebben verschillende helende werkingen. Zo zouden ze straling van de moderne apparaten verkleinen of zelfs helemaal wegnemen.

De redactie was zichtbaar onder de indruk van de Mystica-beurs en zijn bij het verlaten van de grote zaal dan ook maar snel bij Roel Klinkhamer aan de bar gekropen om deze enerverende middag nog eens door te nemen. Mocht u geïnteresseerd zijn geraakt in deze spirituele beurzen, wees dan niet getreurd. Over geringe tijd zal de 4e editie van deze beurs zijn aankondiging maken. Mocht u daar niet op willen wachten, op 3 november in de Lindehoeve in Appelscha zal het wierook ook rijkelijk geuren. Voor meer informatie kijk op http://www.mystica-spirit.nl/.