Ook dit jaar werd Pasen in Nederland gevierd op eerste en tweede Paasdag. In Gieterveen waren de Paasactiviteiten voornamelijk tijdens de tweede Paasdag gepland, dat ook dit jaar op een maandag viel. De AVG organiseerde het Paaseieren zoeken voor de kinderen van de basisschool. Dorpsbewoners hebben er gezamenlijk voor gezorgd dat Gieterveen weer een mooi Paasvuur had.

Paaseieren zoeken
De Paashaas trachtte om klokslag 10 uur om cafébaas Roel wakker te maken via Whatsapp (moderne Paashaas!). Na een aantal verwoede pogingen was er beweging waar te nemen in zijn woning boven het café, waarna de Haas onbezorgd kon beginnen met het verstoppen van eieren in de donkere wouden rondom Gieterveen. De oudste kinderen zochten in het bosje naast de Beek. De jongere kinderen zochten naar eieren in het bosje naast de ijsbaan. In totaal hadden zich in totaal +/-42 kinderen aangemeld voor het zoeken. De Paashaas was druk in de weer geweest met de verfkwast en had maar liefst negen verschillende kleuren eieren gemaakt. Tijdens het zoeken werd primair gekeken naar het aantal eieren, werden er gelijke aantallen eieren gevonden, werd er gekeken naar de kleur (=punten) van de eieren. Hieronder de uitslag:

Resultaten kinderen tot en met groep 2.
Resultaten kinderen tot en met groep 2. (opklikken voor groot)
Score
Resultaten kinderen vanaf groep 3. (opklikken voor groot)

 

Uitslag kinderen tot en met groep 2:
1  Inge Sloots
2  Levi
3  Daan Combrink

Uitslag kinderen vanaf groep 3:
1  Milan Hoving
2  Vera van Bavel
3  Ryan Drenth

Foto’s van het eieren zoeken:

Paasvuur
De inwoners van Gieterveen konden op de vrijdag en zaterdag voor Pasen takken brengen voor het Paasvuur. Dit werd dan ook door velen gedaan, wat resulteerde in een mooie grote “Paasbult”. Deze werd door kinderen van groep 8 om half acht op tweede Paasdag in de avond ontstoken.  Hieronder foto’s genomen tijdens het “Paasvuur 2015 Gieterveen”