Reportage Pasen 2017

395

Elk jaar wordt het Pasen gevierd met diverse tradities, waarvan de oorsprong in de meeste gevallen geheel onduidelijk is. Ook de inwoners van Gieterveen hebben, net zoals de rest van Nederland, Pasen gevierd met deze typische tradities. Hieronder staan foto’s en video’s in omgekeerde chronologische volgorde. We beginnen dus op tweede Paasdag en eindigen op goede vrijdag. Ook een klein stukje tekst is bijgevoegd om het geheel van commentaar te voorzien. Alle hieronder beschreven festiviteiten werden georganiseerd door vereniging  Dorpsbelangen Gieterveen en de Activiteiten vereniging Gieterveen. Al met al was het weer een groot succes en we willen de organisaties dan ook bedanken voor alle moeite en tijd die ze hierin hebben gestoken.

 


Eierenzoeken (17 april):
De kinderen van de basisschool konden op tweede Paasdag Paaseieren zoeken in het bos. De Paashaas had hier 300 gekleurde eieren gelegd, wat ook voor een Paashaas best wel veel is. Het weer was tweede Paasdag wisselvallig, maar de weergoden waren de kinderen goed gestemd en de zon scheen uitbundig tijdens het zoeken.


Paasvuur (16 april)
Net als vorig jaar werd ook nu het Paasvuur op eerste Paasdag ontstoken. Het Paasvuur werd erg goed bezocht door jong en oud. Kinderen uit groep 8 mochten het Paasvuur ontsteken.
Opbouw Paasbult (14 en 15 april)
Om een Paasvuur te houden moet er eerst een Paasbult komen. In slechts 2 dagen tijd werd De Paasbult van Gieterveen opgebouwd.  Alleen takken waren toegestaan. Velen hebben hun takje bijgedragen en er was toch weer een aardige bult ontstaan.

Sta je op een foto die gepubliceerd is op Gieterveen.com en dat wil je liever niet, laat het dan even weten via ons contactformulier en we zullen dan zo snel mogelijk deze foto verwijderen.