Van 1 december tot 25 januari exposeren Co Raatjes-Dijkstra en Trijntje Muys-Kroon hun winterschilderijen in het Kleine Kerkje Gieterveen.

Abstracte Spiegeling (TrijntjeMuys)
Abstract Spiegeling van Trijntje Muys-Kroon
Paard van Co Raatjes-Dijkstra
Paard van Co Raatjes-Dijkstra

Trijntje Muys-Kroon  is geboren in Bergen NH en woont vanaf 1972 in Dwingeloo.

Het werk van Trijntje kenmerkt zich door een grote verscheidenheid aan onderwerpen, variatie in de techniek, die binnen aquarel mogelijk is, en sfeer. Sfeer is voor haar een onmisbaar element.

Schoonheid van de eenvoud kan als karakteristiek van haar werk genoemd worden. De onderwerpen zijn in haar directe omgeving voorhanden.

Daarbij gaat het om een intieme weergave van de werkelijkheid. Door de mate van abstractie is dit op uiteenlopende manieren te herkennen. Vernieuwing van techniek en werkwijze werd veroverd door lessen bij kunstenaars in binnen- en buitenland. Sinds 2000 is ze ingeschreven bij het Centrum voor Beeldende Kunst in Assen. Vanaf 1992 heeft Trijntje geëxposeerd in eigen galerie in Eemster en op veel plaatsen in Nederland/(Zie hiervoor de website). In haar atelier gaf ze regelmatig aquarelleerles en organiseerde meerdaagse cursussen waarbij ook gastdocenten werden ingeschakeld.

Op verzoek geeft ze een workshop aquarelleren waarbij het gaat om een kennismaking met de techniek.Momenteel heeft ze een kleine galerie in het centrum van Dwingeloo. Zie ook

www.trijntjemuys.nl.

Co Raatjes-Dijkstra volgde de vakstudie tekenen en schilderen aan de klassieke academie in Groningen.Daarvoor volgde zij vele cursussen aquarel.Deze techniek, hoewel moeilijk, heeft haar voorkeur vanwegede spontane en onverwachte effecten.De uitdaging blijft om deze effecten naar je hand te kunnen zetten.Daarnaast heeft tekenwerk in potlood en houtskool haar interesse.Qua onderwerp hebben in het bijzonder portretten van “mens en dier”haar voorkeur. Co Raatjes woont sinds 2010 in Beilen.

Van 1 februari tot 1 mei exposeert Co Raatjes-Dijkstra opnieuw, met weer nieuwe schilderijen!

Het Kleine Kerkje kent geen vaste openingstijden, bij de ingang hangt een bordje met de adressen waar een sleutel verkrijgbaar is. Het adres van het kerkje is Broek 2, Gieterveen. Ook tijdens de Kerstmarkt  op vrijdag 13 december van 16.00 tot 20.00 uur is de tentoonstelling vrij toegankelijk. Zie ook www.hetkleinekerkje.nl.

Geef een reactie