SONY DSCOp zaterdag 22 november 2014 hield Sinterklaas zijn intocht in Gieterveen. Deze intocht werd door de Activiteiten Vereniging georganiseerd en werd uitermate goed bezocht door de inwoners van Gieterveen. Sinterklaas werd in een koets met twee Friese paarden naar ons dorp gebracht. Na binnenkomst was er een optocht met de goedheiligman en zijn Pieten door het dorp richting het café de Driesprong.

Na aankomst in de zaal van het café werd er een mooie show neergezet door de Zwarte Pieten. Sinterklaas gaf aan dat de intocht in Gieterveen altijd de mooiste en gezelligste was in Nederland. Hij was ook verbaasd over het grote aantal kinderen in Gieterveen en vroeg zich dan ook af hoe dat kan. Het leek ons beter om dit niet aan de Sint mede te delen, mede omdat zijn celibataire levenswijze dan onderdruk kan komen te staan. Te veel weten, maakt niet gelukkig!

Groepsfoto met de SintNa het feest in de grote zaal, gaf Sinterklaas aan dat hij verder moest om andere kinderen in Nederland te bezoeken. Helaas nam de oude man de verkeerde deur en belandde hij “per ongeluk” in het café. Of dit “ongeplande” bezoek aan het café ook meegespeeld heeft met zijn voorliefde voor Gieterveen is niet bekend. In ieder geval, de andere kinderen in Nederland hebben hierdoor een dag langer moeten wachten op hun intocht van Sinterklaas.IMG_9070

 

 

 

Geef een reactie