Spannende derby eindigt onbeslist (+ foto’s)

356

BAREVELD – De laatste wedstrijd voordat de winterstop begint voor Gieterveen 1 is de beladen derby in en tegen Bareveld. Een beladen burenruzie waar zeer veel op het spel staat. Gieterveen is nog altijd in achtervolging op de koploper Bareveld en hetzelfde Bareveld heeft bij winst op Gieterveen de eerste periode binnen. De groenen wisten het feestje van Bareveld behoorlijk te verstieren door met een punt huiswaarts te keren. In de blessuretijd maakt Stefan van der Veen gelijk: 2-2.

De groenhemden treden in een iets gewijzigde opstelling aan tegen de koploper van de 5e klasse E. Door afwezigheid van Roel Drent en ziekte van Jorg Post moest er geschoven worden in het succesvolle elftal dat al 8 wedstrijden achter elkaar ongeslagen is voor aanvang van deze wedstrijd.
Jongeling Ben Bitter krijgt het vertrouwen van trainer Aryan Doldersum en mag in de aanvallende linie beginnen.

Vrije bal

Al vroeg in de wedstrijd, na  5 minuten spelen staat Gieterveen op achterstand. Bareveld krijgt van scheidsrechter Koerntjes-Smid een vrije bal cadeau aan de zijlijn van het veld. De vrije bal wordt scherp voor het doel gebracht, waar aanvaller Grieto Korthuis bij de eerste paal binnen tikt.

Enigszins geschrokken stropen de groenhemden de mouwen nog eens op en gaan direct vanaf dat moment op zoek naar de gelijkmaker. Deze is er bijna als Jordi Bakker, met een prachtige steekpass, Jerremy Weerts 1-op-1 voor de doelman zet. De doelman weet zich knap uit deze situatie te redden. Dat doet hij vlak daarna nogmaals. Nu is het Jordi Bakker zelf die op de doelman af stormt, ook zijn inzet wordt gepareerd. Het blijft 1-0 in het voordeel van Bareveld, zo is ook de ruststand.

2014-12-14 15.18.33

Vrije bal 2

Het spelbeeld is redelijk eentonig. De koploper laat Gieterveen het spel maken en loert zelf op foutjes van Gieterveen zijde, waarna het probeert met een pijlsnelle aanval gevaarlijk te worden.
Het vele balbezit van Gieterveen resulteert nog niet in veel goede kansen, maar wel veel druk en dreiging waar Bareveld zich geen raad mee weet. Het aanvallende spel wordt in de 60ste minuut beloond. Jerremy Weerts wordt onderuitgehaald en Gieterveen krijgt een vrije bal op de rand van de 16.
Laatste man Kevin Meering draait de bal met z’n gouden linker in de verre hoek, de doelman compleet kansloos latend. Eindelijk is daar de verdiende gelijkmaker.

Gieterveen neemt geen gas terug en blijft doorgaan met het spelletje waar het zo goed in is. Secuur gaat de bal van voet naar voet, waar de tegenstand niets anders kan doen dan reageren.
Toch lijkt het in de 80ste minuut fout te gaan voor Gieterveen. Meering speelt, door het centrum, een moeilijke bal op Maarten Mulder waardoor Bareveld op 14 meter van het doel in balbezit komt. In de volgende situatie is aanvaller Kroder van Bareveld het meest oplettend en zet de witten weer op voorsprong.

Stormram

Gieterveen voelt dat er nog iets te halen is deze middag en geeft veel druk naar voren. Trainer Doldersum wil Casper Mentink als stormram in het veld brengen maar beseft dan dat Mentink nog geen warming-up gedaan heeft. Doldersum: “Je hebt nog geen warming-up gedaan. Of ben je warm?” Mentink: “Jawel”. Vervolgens trekt Mentink 3 trainingsjasjes, 2 inloopshirts en een bomber-jack uit.

Het is lang wachten op de bevrijdende gelijkmaker, zo lang zelfs dat het Bareveld publiek hardop begint te morren tegen de scheidsrechter dat het nu wel tijd is om af te fluiten. Niet geheel terecht gezien de vele blessure behandelingen aan de kant van Bareveld.

In de slotseconden van de wedstrijd trapt Kevin Meering de bal het strafschopgebied in. Daar staat verdedigende middenvelder Stefan van der Veen gebukt klaar om de bal met zijn hoofd het beslissende tikje te geven.

[table “” not found /]

Gieterveen: Andre van Dijken; Floris Mentink, Kevin Meering, Maarten Mulder (’85 Casper Mentink), Wilte Nijhuis; Stefan van der Veen, Bert Kupers, Jeroen Thijs (’57 Niek Drent), Jordi Bakker; Ben Bitter (’60 Rideon de Vries), Jerremy Weerts.

De veldcompetitie van Gieterveen 1 ligt nu stil tot 25 januari 2015. Uiteraard zullen er tijdens de winterstop een aantal oefenwedstrijden gespeeld worden, exacte datum en tijd zijn echter nog niet bekend. Hou daarom de dorpsagenda in de gaten!

Wel speelt Gieterveen aankomende zondag, 21 december, het Univé kerst zaalvoetbaltoernooi in Gieten. De ploeg in ingedeeld in een poule met de Asser Boys, Wildervank, Muntendam en Smilde ’94. De eerste wedstrijd vangt aan om 13:46 uur. Klik hier voor het volledige speelschema.