Spectaculair gelijkspel in Nieuwe Pekela

321

NIEUWE PEKELA – Exact een week na de glorieuze overwinning van Gieterveen 1 op DWZ (10-0) stond de uitwedstrijd tegen PJC uit Nieuwe Pekela op het programma. Gieterveen trok in de eerste helft de lijn door die tegen DWZ was ingezet. De tweede helft waren de verhoudingen echter volledig omgekeerd. Na 90 minuten voetballen stond er 3-3 op het scorebord.

Ten opzichte van de wedstrijd tegen DWZ was er één wijziging in de basisopstelling van trainer Doldersum. Linksachter Jeroen Thijs heeft de hele week aan herstel gewerkt, maar de wedstrijd kwam iets te vroeg. Hij moest geblesseerd afhaken, zijn plek werd ingenomen door de 18 jarige Wilte Nijhuis.
Zoals hierboven al staat beschreven vloog Gieterveen goed uit de startblokken ondanks het feit dat middenvelder Stefan van der Veen zich belachelijk eenvoudig door de benen liet spelen door de pupil van de week.
Binnen tien minuten weet Gieterveen 2 maal het houtwerk op het Burgemeester Boekhoven Sportpark te raken. Dit heeft helaas nog nooit iets opgeleverd, maar het maakt de intenties wel duidelijk. Vijf minuten later staat het vizier wel op scherp wanneer Jerremy Weerts een knappe aanval van Gieterveen binnen mag tikken. Het is de inleiding van 6 knotsgekke minuten waarin Gieterveen nog 2 keer weet te scoren, eenmaal van de voet van Jorg Post en nogmaals Jerremy Weerts.

Ondanks verwoede aanvalspogingen om meer doelpunten te maken, blijft de stand tot aan de rust 3-0 in het voordeel van Gieterveen. Gezien het spelbeeld geheel terecht. De roden van de Pekelder Boys Jupiter Combinatie hebben waarschijnlijk de volle 15 minuten nodig gehad om weer bij zinnen te komen.

Comeback
Dit lukt ze aardig. Direct na de rust laat PJC zien uit een ander vaatje dan de eerste helft te willen tappen. In een alles of niets poging gaan ze al vroeg één-op-één voetballen. Gieterveen piept en kraakt en moet uiteindelijk in de 55ste minuut capituleren als PJC een wereldgoal maakt. Met de rug naar het doel plukt de speler van PJC het speelleer uit de lucht. In één handeling neemt hij de bal op de pantoffel en ziet dat zijn schot in de kruising van het doel verdwijnt.

De spirit is terug bij PJC en ze voeren de druk nog meer op. Dit opportunisme wordt beloond als in de 62ste minuut de aansluitingstreffer wordt gemaakt. Wanneer de thuisploeg in de 68ste minuut een strafschop krijgt en deze binnenschiet, is de riante voorsprong van Gieterveen volledig verdampt.

Het vervolg van de wedstrijd zijn de ploegen aan elkaar gewaagd. Gieterveen wordt nog wel gevaarlijk, met name in de slotfase van de wedstrijd, wanneer de Pekelders er volledig door heen zitten. Gescoord wordt er niet meer in het restant.

Tijdens deze wedstrijd zijn er door PJC een aantal foto’s gemaakt. Klik hier om ze te bekijken.

[table “” not found /]

Gieterveen: Andre van Dijken; Floris Mentink, Kevin Meering, Maarten Mulder, Wilte Nijhuis; Stefan van der Veen (’60 Rideon de Vries), Bert Kupers, Roel Drent; Jorg Post, Niek Drent, Jerremy Weerts (’73 Ben Bitter).

Aankomend weekend zijn zowel Gieterveen 1 als Gieterveen 2 een weekendje vrij. Op zondag 23 november 2014 komt Veelerveen op bezoek.
De laatste keer dat de twee clubs elkaar tegen kwamen was in het seizoen 2005/2006. In de strijd om de KNVB beker wordt Gieterveen in eigen huis verslagen met maar liefst 5-0.