Succesvolle paaseierenzoekwedstrijd in Gieterveen: Carlin, Lex, Lars, Sophie, Merijn en Veerle winnen prijzen

750

Op Tweede Paasdag 2023 een paaseierenzoekwedstrijd gehouden. Het verzamelpunt was bij het ijsbaanhokje en er waren twee categorieën: een voor de jongste jeugd tot groep 4 en een voor de kinderen vanaf groep 4 en ouder.

In de categorie voor de jongste jeugd waren er veel enthousiaste deelnemers. De kinderen renden allemaal in verschillende richtingen uit om de paaseieren te vinden die her en der waren verstopt in het bos. Het duurde niet lang voordat de eerste eieren werden gevonden. Uiteindelijk waren er drie winnaars: Carlin, Lex en Lars. Ze hadden allemaal een flinke verzameling eieren bij elkaar gesprokkeld en kregen als beloning de keuze uit paaseieren, een chocolade paashaas of een knuffel.

Ondertussen waren de oudere kinderen begonnen in een ander deel van het bos aan hun zoektocht naar de paaseieren. De spanning was voelbaar en iedereen wilde natuurlijk als eerste eindigen. Het duurde even voordat de eerste eieren werden gevonden, maar toen dat eenmaal gebeurde, ging het snel. De kinderen zochten fanatiek verder en uiteindelijk waren er ook hier drie winnaars: Sophie, Merijn en Veerle. Ook zij mochten zelf een prijs uitzoeken uit paaseieren, een chocolade paashaas of een knuffel.

Na afloop van de paaseierenzoekwedstrijd werd er nog wat gedronken bij het ijsbaanhokje. Er werd ranja geschonken en nagepraat over wie de beste strategie had gehad. De sfeer was gezellig en iedereen was blij met de geslaagde dag.

Na de prijsuitreiking kwamen de aanwezige ouders samen om te bespreken wie volgend jaar de paashaas moest zijn. Na enig overleg was de keuze unaniem: Jasper Koopman werd gekozen als paashaas voor de volgende editie.

Al met al was het een zeer geslaagde paaseierenzoekwedstrijd met Mirte Hoving die als paashaas de eieren heel goed had verstopt! De kinderen hadden enorm genoten van het zoeken naar de eieren en de winnaars waren terecht trots op hun prijzen. Hopelijk wordt het volgend jaar net zo’n succes en kunnen we weer genieten van een gezellige en spannende paaseierenzoekwedstrijd.

De tekst is gegenereerd door ChatGPT en gecontroleerd op juistheid door de auteur.