Uitslag vraag van de week Q1- 2017: Vraag 3

508

Rem vertelde mij zondag middag in het ijsbaanhokje dat zijn telefoon sinds het moment dat de vraag online kwam te staan, roodgloeiend stond. Menig telefoontje had hij gehad en met trots vertelde hij elke keer dat hij aan heel veel elfstedentochten heeft mee gedaan. Hij schaatste 4 keer de alternatieve elfstedentocht op de Weissensee in Oostenrijk en ook volbracht hij 2x een alternatieve elfstedentocht in de Smelt in Assen.

Maar dat was de vraag niet. De vraag was hoe vaak hij de Friesche elfstedentocht schaatste. Op deze vraag is het goede antwoord 3 keer. Hij schaatste de 13e, 14e en 15e elfstedentocht respectievelijk in 1985, 1986 en 1997.

Jacob Haandrikman had blijkbaar de wekker gezet, want hij was het snelste met het goede antwoord en krijgt de volle 5 punten. In het klassement doet hij ook goede zaken. Hij stijgt 5 plaatsen en staat nu op de tweede plaats. De lijst wordt aangevoerd door Jannie Trip, die haar koppositie verstevigd door 4 punten te pakken deze week (als je 4 punten kan pakken, moet je 4 punten pakken). Henk Oosting maakt de top 3 compleet.

Morgen een nieuwe vraag; laten we afspreken dat we een foto vraag doen ergens tussen 10 en 11.

[table “” not found /]