Op 13 april 1945 werden Gieterveen en Nieuwediep door de geallieerden bevrijd op de Duitse bezetter. Inmiddels mogen we al (bijna) 70 jaar in vrede en vrijheid leven in ons land. De Oranjevereniging Gieterveen/Nieuwediep, Molenstichting “De ééndracht”, de Activiteiten Vereniging Gieterveen en de toneelverenigingen Maranata en Crescendo hebben de handen ineen geslagen om op zaterdag 30 mei 2015 een groot dorpsfeest te organiseren ter ere van dit heugelijke feit.

De voorlopige plannen bestaan uit een dorpsontbijt, zang, toneel, cabaret, kindertheater door kinderen uit onze dorpen, een audiovisuele presentatie van verhalen uit onze dorpen over de tweede wereld oorlog, een belevingstheater (zoals bij 550 jaar Gieterveen) en een feestavond met live muziek. Het geheel zal in het teken staan van oorlog en vrede en zal plaatsvinden op het terrein rond de molen, waar een feesttent geplaatst gaat worden.

Zoals aangegeven zijn dit voorlopige plannen en moet er nog veel geregeld worden (ook financieel) voor het allemaal zover is. Er kunnen dus nog de nodige dingen veranderen voor het definitieve programma gereed is. Hou Gieterveen.com dus goed in de gaten om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen!

De organiserende partijen zijn heel benieuwd naar de mening van de inwoners van onze dorpen. Bijvoorbeeld; welke band moet er op het afsluitende feest optreden? De keuze is Hollands verdriet of Steaming pianos. Hieronder staan twee Youtube video’s om een indruk te krijgen van beide bands.

 

POLL IS GESLOTEN!!!! EINDUITSLAG:

 

Uitslag Poll

Hollands verdriet:

Steaming Pianos:

Geef een reactie