Vraag van de week Q4-2017: Vraag 6

416

Om gelijk maar met de deur in huis te vallen; de tussenstand is volledig bijgewerkt. Janouk Trip doet goede zaken en voert het klassement aan! Afgelopen week pakte ze ook de hoofdprijs, 5 punten. Het goede antwoord op de vraag hoe het laatst uitgegeven boek van Jo Tingen heet is Hoe Gasselte en Kostvlies veranderd zijn.


We zitten in de laatste weken van het jaar, menigeen is al bezig met het voorbereiden van het kerstmaal en in bijna elk huishouden is een afstervende tak te vinden.

Tijd voor een korte terugblik.

Vrijwilligers zijn voor levensbelang voor het verenigingsleven binnen ons dorp. Verenigingen kunnen niet bestaan zonder mensen die af en toe was vrije tijd opofferen om een helpende hand uit te steken. Het vinden en zoeken van vrijwilligers wordt moeilijker en moeilijker, vele verenigingen hebben hier last van. We hebben het ook allemaal zo druk, maar vergeet niet dat vrijwilligerswerk ook gewoon leuk is en geen energie kost, maar energie geeft!

Afgelopen jaar publiceerden wij een column met de titel Stöbben met daarin het volgende fragment.

Er zijn verschillende zaken waar we niets aan kunnen doen.
Stöbben binnen stöbben. Daar valt niets aan te veranderen.
Maar wel is het van ons handelen afhankelijk of Gieterveen een voetbalclub, tennnisvereniging, jeue de boulesvereniging, begrafenisvereniging, kerk of biljartclub enzovoort kan houden.
Dat is van levensbelang voor Gieterveen en de Gieterveners.
Lukt dat ons niet dan worden wij als stöbben, die zelfs voor een paasvuur geweigerd worden.

Welke vaste columnist van Gieterveen.com schreef dit stuk?

  Je naam:*

  Je E-mailadres: *

   

   

  Je antwoord*

  Ik ga akkoord met het reglement en de privacyvoorwaarden


  Antwoorden kan tot aanstaande vrijdag, 23:59 uur.