Vragen-estafette: Alien Drent v Sluis

446
ALIE van hier noast

De vragen-estafette is een onderdeel van Gieterveen.com, waarbij een doosje met een aantal vragen doorgegeven wordt onder inwoners van Gieterveen. De persoon die de doos in ontvangst neemt, beantwoordt deze vragen en zoekt vervolgens iemand anders als nieuwe deelnemer aan deze vragen-estafette. Hier kun je alle deelnemers tot nu toe nog eens nalezen.


ALIE van hier noast1. Wat is je naam?
Alien Drent v Sluis

2. Wat is je leeftijd?
43

3. Hoe lang woon je in Gieterveen?
sinds september 2001

4. Heb je altijd in Gieterveen gewoond? Waarom? Waarom eventueel ooit verhuisd en waar naartoe? Waarom weer terug naar Gieterveen verhuisd?
Ik ben door de liefde in Gieterveen terecht gekomen.

5. Welke opleiding volg je of heb je gevolgd?
Mavo
MBO
HBO

6. Wat doe je in het dagelijks leven of wat heb je vroeger gedaan voor werk? Hoe bevalt dat? Hoe lang doe je dat of deed je dat?
Ik heb vroeger 10 jaar lang mijn geld verdient met paardrijden en lesgeven.
Nu werk ik bij een huisarts als assistent en als praktijkondersteuner.

7. Wat doe je in jouw vrije tijd? (hobby’s interesses en/of sport) Waarom juist deze hobby’s, interesse of sport?
Ik sport 4x per week, hardlopen en TRX. Hardlopen doe ik omdat je dat kan doen wanneer het jezelf uitkomt en je met niemand rekening hoeft te houden, en je kunt zelf steeds weer nwe doelen stellen. Krachttraining doe ik om zoveel mogelijk blessure vrij te blijven. Kickboksen vind ik ook heel leuk, maar helaas ontbreekt het me nu aan tijd. Ik ski graag. En ik ga graag naar de VV Gieterveen op zondag.

8. Wat zijn je favoriete TV programma’s?
Ik durf het bijna niet te zeggen.. GTST volg ik al zolang het erop is.

9. Heb je een (bestuurlijke) functie binnen één of meerdere van verenigingen?
Ik zit in het bestuur van de AVG en ik ben secretaris van het ijsbaanbestuur.

10. Denk je, dat je over 10 jaar nog in Gieterveen woont? Waarom wel/ waarom niet?
Jazeker ik zou niet weten waarom niet.

11. Hoe kijk je aan tegen de leefbaarheid in jouw dorp?
Voor mij is de leefbaarheid goed, omdat ik mobiel ben. Ik begrijp dat met name de ouderen veel last hebben van de krimp en dan vooral het weg vallen van de winkel. Ook hoop ik dat het voor de jeugd interessant genoeg blijft om hier te blijven of om na hun studie weer terug te komen. Hierin speelt de voetbal, het verengingsleven het dorpshuis en het café een grote rol. Als er iets wordt georganiseerd komen daar altijd wel mensen op af. Dat is vaak in een groter dorp veel minder zo. Ik denk dat de saamhorigheid hier goed is.

12. Wat zal je willen verbeteren of veranderen aan Gieterveen? Waarom?)
Wat ik niet kan begrijpen is dat er zoveel afval te vinden is in en rondom Gieterveen. We zijn allemaal trots op ons dorp, ga er dan ook goed mee om. Als ik met de hond loop raap ik vaak afval op en ik zie dit meer mensen doen. Maar dit moet toch niet nodig zijn.

13. Wat wil je vragen aan de volgende deelnemer van de “Vragen Estafette?”
Wat is het leukste evenement in Gieterveen en waarom?

14. Wat is je antwoord op de vraag van de vorige deelnemer?
(Heb jij ook een bucketlist? zo ja? Wat is je top 3, en waarom ?)

Ik heb niet echt een bucketlist maar er zijn wel een paar dingen die ik nog zou willen doen.
1. Naar de burning man in de woestijn van Nevada
2. Een marathon lopen
3. Diepzee duiken