Vragen-estafette: Fenny Smit

380

De vragen-estafette is een onderdeel van Gieterveen.com, waarbij een doosje met een aantal vragen doorgegeven wordt onder inwoners van Gieterveen. De persoon die de doos in ontvangst neemt, beantwoordt deze vragen en zoekt vervolgens iemand anders als nieuwe deelnemer aan deze vragen-estafette. Hier kun je alle deelnemers tot nu toe nog eens nalezen.


1. Wat is je naam?fenny smit
Fenny Smit

2. Wat is je leeftijd?
59

3. Hoe lang woon je in Gieterveen?
Wij wonen in Gieterveen vanaf 1983

4. Heb je altijd in Gieterveen gewoond? Waarom? Waarom eventueel ooit verhuisd en waar naartoe? Waarom weer terug naar Gieterveen verhuisd?
nee, geboren en getogen in Assen/Kloosterveen

5. Welke opleiding volg je of heb je gevolgd?
Diverse opleidingen gedaan, waaronder HAVO, Pedagogische Academie, Vakdiploma Horeca, Vakdiploma Bloemschikken en binden, Communicatietrainingen etc.

6. Wat doe je in het dagelijks leven of wat heb je vroeger gedaan voor werk? Hoe bevalt dat? Hoe lang doe je dat of deed je dat?
Tijdens mijn schooltijd werkte ik in de weekenden en de vakanties bij Thomas en Vanderveen in Assen. De eerste officiële echte baan was als receptioniste-telefoniste bij Verzekeringen DLG, het huidige Unive.
In 1983 naar Gieterveen verhuisd en daar de winkel van de fam. Dolfing , samen met mijn man voortgezet als bloemen-cadeau winkel. Naast de winkelwerkzaamheden ook diverse bloemschik/decoratiecursussen gegeven, al met al een tijd waar ik met veel plezier aan terugdenk. De afgelopen 11 jaar ben ik na wat omzwervingen werkzaam bij het UWV als klantadviseur op de afdelingen WAO/WIA en Wajong.

7. Wat doe je in jouw vrije tijd? (hobby’s interesses en/of sport) Waarom juist deze hobby’s, interesse of sport?
Veel vrije tijd is er niet , maar fietsen is leuk om te doen samen met mijn man. Wandelen met onze hond Verder lekker creatief bezig zijn met de kleinkinderen, hand en spandiensten verrichten voor deze en gene, eigenlijk verveel ik me nooit

8. Wat zijn je favoriete TV programma’s?
Ik kijk heel weinig TV en zal zeker niet thuis blijven voor een of ander programma. Maar een mooie detective en Masterchef gaat nog

9. Heb je een (bestuurlijke) functie binnen één of meerdere van verenigingen?
Niet meer. Ben eerder lid van de ouderraad van school geweest en bestuurslid bij Vereniging Dorpsbelangen

10. Denk je, dat je over 10 jaar nog in Gieterveen woont? Waarom wel/ waarom niet?
Als de gezondheid het zal toelaten hoop ik hier over 10 jaar nog te wonen. We hebben een prachtig dorp!

11. Hoe kijk je aan tegen de leefbaarheid in jouw dorp?
We hebben een prachtig dorp en daar moet je met elkaar aan werken om dat zo te houden. Verenigingen die draaien op vrijwilligers, ik neem m’n petje ervoor af. Zij verzetten heel wat werk en dat wordt nog wel eens vergeten. Het enige waar ik me zorgen over maak zijn de geplande grote windmolens. Ze zullen het leefklimaat ook in ons dorp sterk beïnvloeden en dan wel in negatieve zin.

12. Wat zal je willen verbeteren of veranderen aan Gieterveen? Waarom?)
Op de wandel/fietsroutes kom je weinig prullenbakken tegen. De voetpaden lopen zo schuin af , dat het voor mensen met een beperking of mensen met kinder/wandelwagens een opgave is om een wandeling te maken.

13. Wat wil je vragen aan de volgende deelnemer van de “Vragen Estafette?”
Wat voor muziek vind je leuk en heb je wel eens een concert bezocht?

14. Wat is je antwoord op de vraag van de vorige deelnemer?)
Het mooiste plekje buiten Gieterveen wat ik bezocht heb kan ik niet noemen. Er zijn zoveel mooie plekjes in Drenthe, in Nederland maar ook in het buitenland dat is een heel moeilijke vraag. Als je op de Hondsrug staat en je kijkt richting het veengebied bijv, das echt een daalders plekkie. Zulke momenten geniet ik van.