Vragen-estafette: Frank Huisman

401

De vragen-estafette is een onderdeel van Gieterveen.com, waarbij een doosje met een aantal vragen doorgegeven wordt onder inwoners van Gieterveen. De persoon die de doos in ontvangst neemt, beantwoordt deze vragen en zoekt vervolgens iemand anders als nieuwe deelnemer aan deze vragen-estafette. Hier kun je alle deelnemers tot nu toe nog eens nalezen.


1. Wat is je naam?
Frank Huisman

2. Wat is je leeftijd?
35

3. Hoe lang woon je in Gieterveen?
Sinds augustus 2012 naast de grote kerk

4. Heb je altijd in Gieterveen gewoond? Waarom? Waarom eventueel ooit verhuisd en waar naartoe? Waarom weer terug naar Gieterveen verhuisd?
Ik ben geboren te Wildervank en kende Gieterveen al van de Hemelvaartsmarkten: hier komen wonen was dan ook een fantastische mogelijkheid!

5. Welke opleiding volg je of heb je gevolgd?
Rechten

6. Wat doe je in het dagelijks leven of wat heb je vroeger gedaan voor werk? Hoe bevalt dat? Hoe lang doe je dat of deed je dat?
Ik ben al negen jaar werkzaam bij een verzekeringsmaatschappij in Groningen. Een drukke maar leuke en afwisselende baan.

7. Wat doe je in jouw vrije tijd? (hobby’s interesses en/of sport) Waarom juist deze hobby’s, interesse of sport?
Ik heb eind 2015 de Jeu de Boule baan ontdekt tijdens de sport- en spelweek. Sindsdien ben ik lid, al sta ik de laatste tijd (te) weinig op de baan. Naast mijn drukke baan wil onze dochter van bijna anderhalf de nodige aandacht en vraagt de tuin om het nodige onderhoud.

8. Wat zijn je favoriete TV programma’s?
Het klinkt gek voor een dertiger, maar mijn vrouw en ik kijken al 2 jaar geen televisie. Dit is ontstaan door een probleem met de tv-router tijdens een drukke klusperiode waarbij wij toch geen tijd hadden om televisie te kijken: sindsdien hebben we de televisie niet meer aangesloten. Wel kijken we bij tijd en wijle een aflevering van “A touch of Frost” of “Derrick” vanaf een DVD.

9. Heb je een (bestuurlijke) functie binnen één of meerdere van verenigingen?
Ja, ik ben bestuurslid bij de Jeu de Boulevereniging

10. Denk je, dat je over 10 jaar nog in Gieterveen woont? Waarom wel/ waarom niet?
Jazeker! Vroeger vond ik Gieterveen al een heel mooi dorp om te wonen en nu ik er ook daadwerkelijk woon, is dat gevoel alleen maar versterkt.

11. Hoe kijk je aan tegen de leefbaarheid in jouw dorp?
Er worden voldoende en leuke activiteiten georganiseerd, het dorp is “groen” en gemoedelijk: wat mij betreft hét plekje om te wonen.

12. Wat zal je willen verbeteren of veranderen aan Gieterveen? Waarom?)
Ik woon aan de Broek en hoewel het een 30 KM-zone is, wordt er bij tijd en wijle toch nog wel te hard gereden. Drempels of liever bloembakken die de snelheid eruit halen, zou wat mij betreft een welkome aanwinst zijn.

13. Wat wil je vragen aan de volgende deelnemer van de “Vragen Estafette?”(Schrijf deze vraag ook op een papiertje en doe deze in de doos?)
Wil jij ook meer snelheidsbeperkende maatregelen als bloembakken of drempels in het dorp, met name aan de Broek en/of Veenakkers?

14. Wat is je antwoord op de vraag van de vorige deelnemer?(Wat is volgens jou de ideale AOW-leeftijd en waarom?)
De ideale AOW-leeftijd is voor mij 60 – dan heb je (hopelijk) nog ruim de tijd om zonder teveel stress en druk vanuit het werk van kinderen en kleinkinderen te kunnen genieten.